27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bilkent'in ismi değişiyor

Bilkent Üniversitesinin isminin İhsan Doğramacı Bilkent üniversitesi olarak değiştiren kanun tasarısı Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı, kanunda Bilkent Üniversitesi ibarelerinin 'İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi' olarak değiştirilmesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde ise Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın Türkiye'nin bilim, sanat, kültür, eğitim ve sağlık alanındaki gelişimine adadığı, birçok uluslar arası kuruluştaki çalışmalarıyla ülke tanıtımına büyük katkıda bulunduğu kaydedildi.

Gerekçede, "Kurduğu Hacettepe Üniversitesi özellikle sağlık alanında büyük bir atılım yapılmasını sağlamıştır. Daha sonra kişisel malvarlığını kullanarak kurduğu, maddi ve manevi desteğini, bilgi ve tecrübesini aktardığı, Bilkent Üniversitesi Türk yükseköğretim hayatına önemli katkılar yapmış, dünyada tanınan, bilinen bir Türk üniversitesi olmuştur. Özellikle sağlık ve eğitime yaptığı bu büyük katkıların unutulmaması, İhsan Doğramacı adının yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması için, Bilkent Üniversitesinin adının 'İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi' olarak değiştirilmesi uygun görülmüştür" denildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 19:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?