18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bill Gates Türkiye´ye geldi

Dünyanın en büyük zengini, Microsoft’un sahibi Bill Gates, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak bugün Türkiye’ye geldi.

Dört saatliğine Türkiye’de bulunacak olan Bill Gates, Milli Eğitim Bakanlığı’na çocukların eğitimi için bağışta bulunacak.

Öğretmenlerin internet üzerinden eğitilmeleri için kurulan 30 milyon dolarlık e-eğitim portalını açacak olan Bill Gates, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Başbakan Erdoğan’la birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

Bağış miktarı açıklanmadı

Bill Gates ve eşi Melinda’nın kurduğu vakfın, Türk çocuklarının eğitimi için yapacağı bağışın miktarı ise şimdilik açıklanmıyor.

Gates, 48 milyar doları aşan kişisel servetiyle, dünyanın gelmiş geçmiş en zengin kişisi unvanına sahip bulunuyor.

Erdoğan Bill Gates ile Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Microsoft’un sahibi, ABD’li İşadamı Bill Gates ile görüştü.

Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşme öncesinde basın mensuplarının görüntü almalarına izin verildi.

Erdoğan ile Gates, daha sonra baş başa görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından Microsoft’un Türkiye’deki projeleri konusunda yapılan toplantıya geçildi.

Toplantıya, Başbakan Erdoğan ve Bill Gates’in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Adana milletvekili Ömer Çelik, İstanbul milletvekili Egemen Bağış, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Avea Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Paksoy ve Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan katıldılar.




AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 23:33:46
Güncelleme :30 Ocak 2005 Pazar 23:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?