20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bingöl'de 100 kilo patlayıcı ele geçti

Bingöl merkeze 3 kilometre uzaklıktaki bir noktada 4 ayrı tüp içerisinde patlatılmaya hazır 100 kilo patlayıcı ele geçirildi.

Şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki Kurudere Köyü sınırlarında bir menfezin altında 4 ayrı tüp içerisinde patlatılmaya hazır 100 kiloğram patlayıcı madde ele geçirildi.

Amonyum Nitrat ile güçlendirilmiş patlayıcının fünyelerinin bile takıldığı, bunun patlatılması halinde çok büyük bir facianın yaşanabileceği öğrenildi. Jandarma ve Emniyet güçlerinin ortaklaşa olarak yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda bulunan bu patlayıcının imha edilerek büyük bir facianın önlendiği ayrıca başka patlayıcıların olabileceği ihtimali üzerine güvenlik güçlerinin Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki arama ve tarama faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

Patlayıcının bulunduğu noktaya yakın bir bölgede, 19 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl'den Elazığ'a gitmek üzere yola çıkan askeri konvoyun geçişi esnasında PKK terör örgütü mensuplarınca önceden yola yerleştirilen uzaktan kumandalı mayın patlatılmış, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 18:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?