20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bingöl'de askeri helikopter düştü: 3 subay, 2 er şehit

Bingöl'ün Adaklı İlçesi yakınlarında, hasta kurtarmaya giden Skorsky F 75 tipi bir helikopterin düşmesi sonucu3 subay, 2 er toplam 5 askerin şehit olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, kırsal bölgedeki bir hastayı kurtarmak amacıyla Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky tipi askeri helikopter, saat 11.25 sıralarında, Adaklı İlçesi yakınlarında düştü. Helikopterde bulunan 5 askerin şehit olduğu, yaralının bulunmadığı belirtildi. Helikopterin teknik arıza sebebiyle düştüğü bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl'de bir askeri helikopter düştüğünü ve 5 mürettebatın şehit olduğunu bildirdi.
Kazaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Skorsky tipi bir helikopter Yedisu/Kabayel Karakolu'ndan Bingöl'e intikal ederken, Bingöl/Adaklı 7. kilometre kuzeybatısında, Yeldeğirmeni köyü civarında henüz bilinmeyen bir sebeple düşmüştür. Kazada mürettebat dahil 5 personel şehit olmuştur. Kaza ile ilgili araştırma ve inceleme faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

 Skorsky tipi helikopterde şehit olan ve cenazeleri Elazığ'a getirilen askerler için yarın tören düzenleneceği belirtildi.
Adaklı İlçesi yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 5 askerin cenazeleri Elazığ'a getirildi. Havanın kararması ve kar yağışı sebebiyle hayatını kaybedenlerin cenazeleri olay yerinden güçlükle alındıktan sonra helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne getirildi. Şehit Pilot Yüzbaşı Hakan Tan, Pilot Teğmen Caner Çelik, Teknik Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Demirkol'un cenazelerinin Ankara'ya, erler Edip Onay ve İrfan Yılmaz'ın cenazelerinin ise Diyarbakır'a gönderilecekleri belirtildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, saat 09.00'da yapılacak törenin ardından şehit askerlerin naaşları memleketlerine gönderilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 16:03:56
Güncelleme :20 Şubat 2004 Cuma 15:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nadir IP: 88.231.58.xxx Tarih : 19.02.2008 11:03:32

ALLAH TÜRK ASKERİN YERİNİ CENNET EYLESİN VE ALLAHA EMANET OLSUN