18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Binlerce kişi uğurladı

İsrail'in kanlı saldırısında şehit olan vatandaşlarımız son yolculuklarına uğurlandı.

İsrail'in yardım filosuna açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar, binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan geminin en küçük yolcusu olan 1.5 yaşındaki Türker Kaan Çetin de ailesi ile birlikte cenaze törenine katıldı.

Evli ve iki çocuk babası Kılıçlar için Beyazıt Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kılıçlar'ın eşi Derya Kılıçlar, çocukları, Devlet Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve binlerce kişi katıldı.

Egemen Bağış, yoğun ilgi nedeniyle meydana güçlükle giriş yapabildi. Eşi Derya Kılıçlar ve ailesi, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Törene
katılanlar, "Ağlamayın, siyonistleri sevindirmeyin" diyerek aileyi teselli etmeye çalıştı.

Derya Kılıçlar, kocasının şehit olmayı çok istediğini belirterek "Şehit oldu. İsrail kork bizden artık. Belki benim kocam şehit oldu ama tüm müslümanlık uyandı. İsrail artık bizim sesimizi duyacak ve korkacak" dedi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da, "Onların yüzünde mutluluk vardı. Şehadet parmakları havadaydı" açıklamasında bulundu. Törene katılan Eski İngiliz parlamenter David Carelli ise, "Bu olay tarihe bir katliam olarak yazılacaktır. İsrail'in sonu yaklaşmıştır" diye konuştu.

İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan geminin en küçük yolcusu olan 1.5 yaşındaki Türker Kaan Çetin de ailesi ile birlikte cenaze törenine katıldı. Türker, cenaze namazı sırasında ön saflara getirildi. Cenaze namazının ardından dualar edildi. Cenaze, tekbirler eşliğinde omuzlar üzerine alınarak kortej eşliğinde Edirnekapı Mezarlığı'na götürüldü.

HATAY

OSMAN KOÇAK-AHMET SEHER - İHA

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda öldürülen İskenderun İnsani Yardım Derneği üyesi Cengiz Akyüz'ün cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.

Cengiz Akyüz'ün (41) cenazesi, İstanbul'dan uçakla Hatay Havaalanı'na, oradan da araç konvoyu ile toprağa verilmek üzere İskenderun ilçesine getirildi. Yapı dekorasyon işi yapan 3 çocuk babası Akyüz'ün cenazesi, İskenderun Kaptan Paşa Camii'ne getirildi.

Gazze'ye gitmek için yola çıkarken, "Arkamdan kimsenin ağlamasını istemiyorum. Şehit olup gelmek istiyorum" diyen Akyüz'ün cenaze namazı yoğun kalabalık nedeniyle Şehit Pamir Caddesi üzerinde kılındı.

Cenaze namazına katılan binlerce vatandaş, "Kahrolsun İsrail" sloganları attı. Binlerce kişinin saf tuttuğu cenaze namazını İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Akyüz'ün cenazesi, kılınan namazın ardından İskenderun'a bağlı Bekbele beldesinde toprağa verildi.

KAYSERİ

CEM ATAKAN - NECATİ ÇİÇEK - MELİH KARAKOÇ - İHA


Furkan Doğan'ın cenazesi, yoğun güvenlik önlemleri altında cenaze namazının kılınacağı Hunat Camii'ne getirildi.

İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Furkan'ın yakınları cenazeye konvoy halinde geldi.

Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte İsrail'e lanet yağdırıldı.

Hunat Camii'nde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, ağabey Mustafa Doğan kardeşinin tabutuna son birkez dokundu.

Baba Ahmet Doğan ise cami avlusunda vatandaşların taziyelerini kabul etti. Furkan'ın yakınları, tabuta bakarak gözyaşları dökerken ayakta durmakta zorlandı.

Furkan Doğan'ın cenazesine 10 binlerce insan katıldı. Cenazede İsrail'e lanet yağdı.

Kayseri'nin Hunat Camii'inde kılınan cenaze namazına; Vali Mevlüt Bilici, AK Parti milletvekilleri Mustafa Elitaş, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, AK İl Başkanı Mahmut Cabat, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve 10 binlerce vatandaş katıldı.

Furkan Doğan'ın cenaze namazını İl Müftüsü Şaban İşlek kıldırdı. Namazın ardından Furkan'ın naaşı, cenaze aracına bindirilerek Talas ilçesinin Reşadiye kasabasına uğurlandı.

Dev Türk ve Filistin bayraklarının açıldığı cenaze töreninde, "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber, Katil İsrail, Kahrolsun İsrail, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atıldı.

ADIYAMAN

KAAN BOZDOĞAN-AHMET ARSLANTAŞ - İHA

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemiye İsrail askerlerinin saldırması sonucu şehit düşen Fahri Yaldız'ı binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı.

Bugün memleketi Adıyaman'a uçakla getirilen ve buradan evine götürülen şehit cenazesi kaldırıldığı Adıyaman Devlet Hastane'si morgundan alınarak Ulu Camiye getirildi. Binlerce kişinin duaları ve sloganları ile camiye getirilen şehit cenazesinde insan seli yaşandı.

Adıyaman Ulu Cami bu güne kadar görmediği bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Erkeklerin yanı sıra kadınlarında büyük katılım gerçekleştirdiği cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Tekbirlerin getirildiği cenaze namazı töreninde, 'Katil İsrail', 'Mehmetçik Gazzeye' sloganları atıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Filistin bayrakları salladı. Şehidin annesi Zeliha Yaldız, cenaze namazının kılındığı yere gelerek oğluna olan son görevini yerine getirdi.

Cuma Namazı'nın ardından şehit cenazesi cenaze aracından çıkartılarak cami avlusuna alınmak istedi fakat yoğunluk nedeniyle şehidin naaşı cadde üzerine konulan masaların üzerine konuldu. Namaza katılan binlerce kişi cadde ve sokaklarda cenaze namazı kıldı.

Müftü Mehmet Emin Avcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Mehmet Dağtekin tarafından dua yaptırıldı. Duaların okunmasının ardından şehidin tabutu omuzlarda, Adıyaman Belediye mezarlığına doğru yola çıktı. Şehit burada yapılan duaların ardından toprağa verildi.

Cenaze Namazına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Şevket Gürsoy ve Hüsrev Kutlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

ADANA

FATİH KEÇE - İHA

'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' sloganı ile İsrail kuşatması altındaki Gazze'ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara adlı gemiye uluslararası sularda çıkarma yapan İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Avrupa ve Dünya Tekvando Şampiyonu Çetin Topçuoğlu'nun cenazesi, yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Bugün sabah uçakla Adana'ya getirilen Çetin Topçuoğlu'nun (54) cenazesi, evine götürüldükten sonra cenaze namazının kılınacağı Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, cenaze aracında camiye gelenlere karanfil dağıttı.

Avludaki cenaze aracında bekletilen Topçuoğlu'nun cenazesi, arkadaşlarının omzunda cenaze namazının kılınacağı yere getirildi. Tabutun üzerine Türk ve Filistin bayrağı örtülerek, karanfil bırakıldı. Cuma namazının ardından Topçuoğlu'nun cenaze namazı Adana Müftüsü İsmail Canbolat tarafından kıldırıldı. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı namazın ardından tekbirler getirilip, "Katil İsrail", "Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atıldı. Yaklaşık 500 polisin güvenlik önlemi aldığı cenaze namazında, dua okundu.

Aytek Topçuoğlu, babasının tabutuna sarılarak öptü. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin götürülmesi sırasında bir grup, İsrail bayrağını yakıp yerde çiğnedi.

Cenaze törenine Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişci, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez de katıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 15:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Boşu Boşuna (veya "Senin Neyine Gerek") IP: 78.164.233.xxx Tarih : 5.06.2010 00:51:06

Tarihimizde gerçekleşen "İKİNCİ KORE OLAYI" dır.