20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bir daha çıkamayabilir

KÜÇÜK yaştaki kıza cinsel taciz iddiasıyla yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez (78) bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Bursa’da 14 yaşındaki B.Ç.’ye “cinsel istismarda bulunduğu” iddiasıyla tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına bugün başlanıyor. Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Üzmez hakkında 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Nisan ayında 14 yaşındaki kızı B.Ç.’yi para karşılığı sattığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar sonrası anne Livaze Ç. ile baba Bekir Ç.’nin telefonları dinlemeye alınmıştı. Anne Livaze Ç.’nin Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez ile görüştüğünün tespit edilmesinden sonra, Üzmez’in B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu belirlenmişti.

Polis, Hüseyin Üzmez, B.Ç. ve annesi Livaze Ç.’yi gözaltına alırken, kızını sattığı öne sürülen Bekir Ç. ise İnegöl’de yakalanmıştı. Hüseyin Üzmez’in, ilerleyen yaşı nedeniyle cinsel ilişkiye giremeyeceği ifadelerde yer almıştı. Üzmez ve anne Livaze Ç., tutuklanırken, baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, cinsel istismara uğrayan B.Ç. ise devlet korumasına alınmıştı.

Hüseyin Üzmez’e, “Küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunup ruh sağlığını bozmak” suçlamasıyla 25 yıl, anne Livaze Ç.’ye ise “Kızını fuhuşa teşvik” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Aynı soruşturmada gözaltına alınan baba Bekir Ç. hakkında ise, savcılık tarafından soruşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

Akşam
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 06:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?