29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Bir evde 79 seçmen!

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmen listelerinde, Adana'da bir evde 79 seçmenin gösterildiğini iddia etti.

Ahmet Erdoğan, yeni merkez ilçelerden Çukurova'nın Huzurevleri Mahallesindeki bir apartmanın dairesinde 2'si Almanya Stuttgart doğumlu olmak üzere çoğunluğu Adana'nın ilçeleri ve civar illerinden olmak üzere 70 kişinin seçmen olarak yazıldığını öne sürdü. Erdoğan, “Bir evi adres göstererek 79 seçmen yazılması, skandalın daniskasıdır” dedi. Erdoğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bu tür hadiseler kafaları karıştırmakta, halkımız da haklı olarak kuşkuyla karşılamaktadır. İsteriz ki hatalar, şaibeye dönüşmesin. Ancak her gün değişik yerlerden çıkan skandal seçmen listesi iyimserlikten uzaktır. Yalanla, aldatma ve istismarla kandırılan halkımızın gerçekleri görmeye başlamasından telaşa düşenler, halkımızın avans olarak verdiği gücü yitirenler, şimdi anayasal kurumları devreden çıkarıp emirlerindeki memurlarla sanal seçmen üretme peşindeler. Ancak bilinmeli ki AKP'nin seçmen balonu sandıklarda patlayacaktır. Savaşta bile haramdan kaçınan aziz milletimizin alın teri oylarını ranta çevirmek isteyenlerin ömürleri yetmeyecektir.”

vatan
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 22:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ElSalud IP: 88.242.113.xxx Tarih : 17.12.2008 01:03:55

Bir ülkede; seçimde tercihlerini kullanacak seçmenlerin listeleriyle igili olarak, seçim öncesinde böyle olaylar yaşanıyorsa, dağdaki PKK'lının, ölmüş insanların isimleri listelerde yer alırken, alel acele nüfus sayım kayıtları imha edilir ve yıllar sonra ilk defa parmakların mürekkeplenmemesine karar verilmişse, bu işleri yürüten seçim kuruluna ve yapılacak seçimin sonuçlarına nasıl güvenirsiniz.