18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bir köy yangında kül oldu

Çorum’un İskilip İlçesi’ne bağlı Karağaç Köyü’nde çıkan yanğında 40 ev kül oldu, 1 traktör ile 3 romörk kullanılamaz hale geldi ve 15 büyükbaş hayvan telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 13.30 sıralarında Çorum’un İskilip İlçesi’ne bağlı Karağaç köyü’nde çıkan yangında 40 ev kül olurken, 1 traktör ile 3 römork kullanılamaz hale geldi ve 15 büyükbaş hayvan telef oldu.

Yangının, Halil Oruç isimli vatandaşın evinde elektrik kontağından çıktığı iddia edilirken, çıkan yangın sonucunda patlayan tüpün yangının büyümesinde etkili olduğu belirtildi.
Vatandaşların Cuma namazını kıldığı sırada çıkan yangına ilk olarak köylüler müdahale etti, ancak rüzgarın etkisiyle biranda büyüyen ve tüm köyü saran yangında 45 haneli Karağaç köyünde 40 ev tamamen yandı. Yangına daha sonra İskilip, Çorum, Osmancık Uğurludağ, Tosya, Çankırı’dan gelen itfaiye ekipleri ile İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Komando Tabur Komatanlığı’na bağlı askerler müdahale etti. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, halen evlerden alevler yükseliyor.

Yangın hakkında açıklama yapan İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, yangının 13.30 sıralarında çıktığını belirterek, yangına 14.15 sıralarında müdahale edebildiklerini söyledi. Yangında can kaybının bulunmadığını belirten Kaymakam Kurubal, evleri yanan vatandaşları köylülerin yayla evlerine yerleştirdiklerini ifade etti. Kurubal, "Karaağaç köyünde çıkan yangında 40 ev kül olurken, 1 traktör, 3 römork ve 15 büyükbaş hayvan telef oldu. Vatandaşlarımız yayla evlerine yerleştirildi. Çorum Valiliği köylülere yiyecek maddesi gönderdi. Kızılay köye yardım için Ankara’dan hareket etti. Şu anda acil ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 21:50:18
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 22:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?