18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bir siz eksiktiniz!

Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden Slovakya’nın, “Ermeni soykırımını inkar edenleri 5 yıl hapisle cezalandıracağı” iddia edildi.

Avrupa Ermeni Birlikleri Forumu’nun (FAAE) iddiasına göre, Ermenistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Gagik Harutyunyan’ı ve Yargıtay Başkanı Arman Mkrtumyan’ı kabul eden Slovakya Yargıtay Başkanı Stefan Harabin, Slovak meclisinin sözde Ermeni soykırımını tanıdığını hatırlatarak, buna karşı geleceklerin gerektiği şekilde cezalandırılacaklarını söyledi.

Harabin, “Seviyesi ne olursa olsun Türk yetkililer ya da vatandaşları inkâra cüret ederlerse gerektiği gibi 5 yıl hapis cezası alacaklar” diye konuştu. Ermeni yetkililer, Harabin’e tek tek teşekkürlerini dile getirirken, dünya çapında sözde Ermeni soykırımı propagandasına devam edeceklerini bildirdiler.

Slovakya Ulusal Meclisi 30 Kasım 2004 tarihinde “Slovakya Ulusal Meclisi, 1915 yılında Osmanlılar tarafından girişilen Ermeni soykırımını tanır ve bunun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu kabul eder” şeklinde bir bildiri benimsemişti.

Fransa Parlamentosu, 2001 yılında, ‘’Fransa, 1915’teki Ermeni soykırımını tanır’’ ifadesi bulunan bir yasayı onaylamış, 23 Ocak 2012 tarihinde ise inkarı tamamen suç sayarak kural ihlallerinde para ve hapis cezası getirmeyi kabul etmişti. Fakat Fransa Anayasa Konseyi kararı iptal etmişti.

..
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2012 Cumartesi 17:43:18
Güncelleme :7 Nisan 2012 Cumartesi 17:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?