20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bir ülkeyle daha vize kalktı

Ekvador da Türkiye‘ye vize uygulamayan ülkeler arasına girdi. Ayrıca, Gürcistan Dışişleri'nden yapılan açıklamada 10 Aralık'tan itibaren pasaporta gerek kalmadan iki ülke arasındaki geçişlerin kimlikle gerçekleşeceği belirtildi.

Türkiye ile Ekvador Cumhuriyeti arasında imzalanan diplomatik, hizmet, hususi ve resmi pasaport hamilleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin anlaşma Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6 Temmuz 2011'de Ankara'da imzalanan anlaşmaya göre, iki ülke vatandaşları, 6 aylık süre içinde ilk giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmayan süre zarfında diğer ülkeye girip çıkmak, transit geçmek ya da geçici olarak kalmak için vizeden muaf olacak.

GÜRCİSTAN'A KİMLİKLE GİRİLEBİLECEK

Karşılıklı geçişlerle ilgili bir güzel haber de Gürcistan'dan geldi.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, Gürcistan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Gürcistan'a giriş çıkışların 10 Aralıktan itibaren pasaporta gerek kalmadan kimlikle gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Kalandadze, düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında Türkiye ile Gürcistan arasındaki 1996 tarihli vize anlaşmasına eklenen ve iki ülke arasında kimlikle geçişleri öngören protokolün 10 aralıktan itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Kalandadze, 31 Mayıs 2011'de imzalanan söz konusu protokol gereği Türk ve Gürcü vatandaşların 10 Aralıktan itibaren pasaporta gerek duymadan Gürcistan ile Türkiye arasında kimlikle de seyahat edebileceklerini açıkladı.

Nino Kalandadze, söz konusu protokolün, ayrıca görev sırasında denizcilerin ve havacıların hizmet belgeleriyle de Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapmalarını öngördüğünü ifade etti.

 

...
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 15:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karikatür. IP: 78.171.239.xxx Tarih : 29.11.2011 18:23:24

Ali; "-yanılmıyorsam ve de hatırlayabildiğim kadar bir vakitler AB'ye katılma furyası var idi, bu iş ne oldu ki !", Veli; "- havada bulut, sen bunu unut derim ! sen bize katılan gariban ülkelerle avunmana devam et !"