19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bizde olsa durmazdı bile!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin (KRV) Hıristiyan Demokrat Partili Ulaştırma Bakanı Oliver Witke (CDU) otomobille aşırı hız yaparken radara yakalanınca istifa etmek zorunda kaldı.

Gazete manşetlerine taşınan olaya her kesimden büyük tepki gelmişti. Ardı arkası kesilmeyen tepkiler üzerine son olarak KRV Eyalet Başbakanı Jürgen Rüttgers, Ulaştırma Bakan Wittke'yi çağırarak görüşmüştü. Başbakan Rüttgers'e istifasını sunan Wittke dilekçesinde, “yaptığım hatadan ötürü Ulaştırma Bakanı olarak örnek olma fonksiyonumu yerine getiremeyeceğimden görevimden istifa ediyorum” ifadesini kullandı.

Bakan Wittke'yi istifaya götüren süreçte şunlar yaşandı: Bakan Oliver Wittke, 50 kilometre hız limiti bulunan bölgede otomobille 110 kilometre sürat yaptı. Radara yakalanan Wittke'nin ehliyetine polis tarafından 8 hafta el konuldu. 42 yaşındaki Bakan Wittke'ye 4 ceza puanı verildi. Bakan Oliver Wittke ayrıca 175 Euro para cezası ödedi. Bakan'ın işlediği bu ağır trafik suçu tepkilere neden oldu. Alman Otomobil Kulübü (ADAC), Bakan Wittke'nin vatandaşlara kötü örnek olduğu yönünde açıklama yaptı. Sosyal Demokrat Partili ve Yeşiller Partisi'nin milletvekilleri Bakan Wittke'nin istifa etmesini istediler. Ülkedeki gazeteler de manşetlerine taşıdıkları olayı eleştirdiler. Wittke gelen tepkiler üzerine özür dileyerek, “Büyük bir hata yaptım. Üzgünüm. Olanlardan ders çıkardım. Bundan sonra otomobil kullanırken daha dikkatli olacağım” dedi. Ancak bu özür KRV Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke'nin koltuğunu kurtarmasına yetmedi.

Ehliyetini polise teslim eden Wittke, "Ben bir yanlış yaptım. Ama bundan sonra kurallara sıkı sıkıya uyacağım" dedi. Almanya'daki Türklerle çok sıkı ilişkileri bulunan ve geçen ay Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Oliver Wittke, bisiklet kullanmaya başlarken ceza nedeniyle ulaştırma bakanı olarak gerekli olan örnek kişi rolüne sadık kalamayacağını söyledi. Ulaştırma bakanı, eyalet başbakanı Jürgen Rüttgers'e istifasını sundu. İstifası kabul edilen Wittke'nin, eyalet meclisi üyeliği ve parti içindeki görevlerini ise koruyacağı ifade edildi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) başbakan Rüttgers, hız kuralına uymadığı için Wittke'yi sert bir dille eleştirmişti.
 

..
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal özkan IP: 85.105.182.xxx Tarih : 12.02.2009 17:42:34

din adamlarımız vaaz verirken hep söylerler müslüman kişi gayri müslüme özenmez gıpta etmez. hadi gelde gıpta etme bakalım .gayrı müslümde o sorumluluk duygusu ,biz müslümanız diye geçinenlerde bu soygunculuk varken .özenmeyi bir tarafa bırak insanı islamiyetten soğutuyorlar .hey gidi MEHMET AKİF ERSOY ne demişdi meclisde avrupayı ve avrupalıyı sorduklarında onların dini bizim ahlağımız  bizim dinimiz onların ahlağı[ ŞÖYLEKİ ONLARIN DİNİ BOZULMUŞ BİZİM AHLAHIMIZ GİBİ BİZİM AHLAKIMIZ BOZULMUŞ ONLARIN DİNİ GİBİ  BİZİM DİNİMİZ SAĞLAM ONLARIN  AHLAĞI  ] bizimkiler hamuduyla yutar birşey yok adam radara yakalanmış istifasını veriyor bizde onu rapor eden memuru kapıcı bile yapmazlar  işden el çekdirirler  haksızmıyım beyler.