24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BJK ve G.Saray, UEFA'yı mahkemeye veriyor

İstanbul Valiliği’nde düzenlenen "Futbol Zirvesi" sonrasında açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Galatasaray Kulüp Başkanı Özhan Canaydın ve Beşiktaş Kulüp Başkanı Serdar Bilgili UEFA’nın verdiği kararla ilgili hukuki hakların sonuna kadar aranacağı mesajını verdiler.
Toplantı sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, UEFA’nın tarafsız saha kararıyla ilgili olarak Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurduklarını belirterek, "24 saat içinde cevap bekliyoruz. Olumsuz cevap gelmesi halinde idari mahkemeye müracaat edeceğiz. Hukuki haklarımızı sonuna kadar korumaya çalışacağız" dedi.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın da, CAS mahkemesi’nden olumsuz sonuç çıkması halinde Cenevre’deki idari mahkemelere başvurulacağını ifade ederek, "Takımlarımızın ve Türkiye’nin prestijini en üst seviyede tutacağız. Türkiye’de oynamamız gereken maçları dışarıda oynamamız teröre davettir. İnşallah UEFA’nın aklı başına gelecektir" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ise,hukukun sonuna kadar kovalanacağını, yalnız aleyhte karar çıkması halinde de UEFA’nın karalarına uyulması gerektiğini dile getirerek, "UEFA’nın böyle bir karar almasını kınıyorum. Terör olayı sadece bu ülkeye has bir olay değildi. Nedense sadece Türkiye hakkında böyle bir karar alındı. Bunu anlamak mümkün değil. Bu kararlar bu kadar basit verilmemeliydi. Şenes başkanımızın da UEFA orada bu kararı alırken elini uzatması gerekiyordu. Maçlarımızı dışarıda oynamak zorunda kalsakta, oralarda alacağımız olumlu sonuçlar UEFA’ya en iyi cevap olacaktır" şeklinde konuştu.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2003 Cuma 18:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?