17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Blair'den Türkiye'ye destek

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Monde'ye verdiği mülakatta Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine bir kez daha tam destek verdi.
Türkiye'nin doğru yolda olduğunu söyleyen Tony Blair, Türkiye'nin gerekli kriterleri yerine getirir getirmez birliğe üye olacağını ve AB'ye yeni bir boyut getireceğini belirtti.
Blair, "Türkiye Avrupa'yla İslam dünyası arasında bir köprü olacaktır" dedi.
Türkiye ve Hırvatistan'ın Avrupa Birliği üyeliği için 'doğru yol'da bulunduğunu ifade eden Blair, ülkesinin Bulgaristan ve Romanya'nın 2007'de AB'ye üye olacak olmasından da memnun olduğunu vurguladı.
İngiltere Başbakanı, gazeteye verdiği mülakatta, genişlemenin Avrupa Birliği'ne yeni bir enerji getireceğini ve Avrupa'nın modernleşmesine katkıda bulunacağını ifade etti.
Geçen ay da İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin önemini vurgulamıştı. Jack Straw, Türkiye'yi üyelik yolunda cesaretlendirmenin 'terörle mücadelede ılımlı İslama ulaşma' yolunda hayati önem taşıyabileceğini belirtmişti.
Fransa'dan ise, son aylarda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği hakkında farklı sinyaller geliyor.
İktidardaki Halkçı Haraket Birliği Partisi yetkilileri, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı oldukları yönünde açıklamalar yapmış ve Türkiye'ye 'özel bir statü' verilmesini istemişti.
Bazı çevreler de bunu, Fransa'da Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi, aşırı sağın yükselişini önlemeye yönelik bir manevra olarak yorumlamıştı.
PARİS - İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 15:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?