19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Blair'i zor günler bekliyor

Kısa bir çalışma ziyareti için yarın Ankara`ya gelecek olan İngiltere Başbakanı Tony Blair`ın, Irak`taki fiasko nedeniyle son baharda görevini bırakabileceğine ilişkin söylentiler yoğunlaştığı belirtiliyor.

14 yıllık bir aradan sonra Türkiye`yi ziyaret eden ilk İngiltere Başbakanı olan Tony Blair`ın, Ankara`da AB ve Irak`ta iktidar devrine ilişkin planlarını görüşeceği ifade ediliyor.

Margaret Thatcher`in 1990 yılındaki resmi ziyaretinden bu yana Türkiye`yi ilk ziyaret eden İngiliz Başbakanı Tony Blair`in ülkesinde siyasi prestijinin iyice sarsıldığı kaydediliyor.

Pazar günleri İngiltere`de yayınlanan prestijli The Observer gazetesi, Blair`in görevinden ayrılmayı planladığına ilişkin yoğun spekülasyonlar olduğunu ancak Başbakanın en az Irak`ta Ocak ayında yapılması planlanan seçimlere kadar görevde kalmak istediğini yazdı.

Maliye Bakanı Gordon Brown`ın son baharda Blair`in yerini alabileceği söylentilerinin yayıldığını ifade eden The Observer, son kamuoyu yoklamasının seçmenlerin yüzde 42`sinin Blair`in görevinden gelecek seçim öncesi, yüzde 22`sinin ise hemen sonra ayrılmasını istediğine dikkat çekti.

Gazete, artık çok az kişinin Blair`in görev süresinin sonuna kadar hükümetin başında kalmasını beklediğini öne sürdü. The Observer, İşçi Partisinin 13 Haziran`da yapılacak Avrupa seçimlerinde büyük bir yenilgiye uğramasından korkulduğunu belirterek Blair`in konumunun Irak`taki koalisyon güçlerinin davranışlarına duyulan büyük tepkiler nedeniyle zayıfladığını kaydetti.

Yazısında Blair`in Türkiye`ye yapacağı ziyarete de değinen The Observer, Blair`in Ankara`da AB konusunda görüşmeler yapacağını, Irak`taki iktidar devrine ilişkin planlarını anlatacağını yazdı.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2004 Pazar 18:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?