17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BM, Saddam ile El Kaide arasında bağlantıya rastlanmadığını açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcileri bugün yaptıkları açıklamada, Saddam Hüseyin Rejimi ile El-Kaide arasında bağlantıya rastlanmadığını belirtti.
BM’nin El Kaide örgütüne yönelik araştırmalar ve yürütülen mücadelelerle ilgili olarak kurduğu gözlemciler grubunun Başkanı Micheal Chandler, El-Kaide ve Saddam Hüseyin Rejimi arasında direkt bir bağlantıya ulaşamadıklarını vurguladı.

Chandler, El-Kaide ve Saddam Hüseyin arasında bir bağ olabileceğinin ABD tarafından ortaya atıldığına dikkat çekti. ABD’nin uluslararası arenada Irak operasyonu için zemin hazırlamak için böyle bir iddiada bulunmuş olabileceğini söyledi.
Şubat ayında yapılan sunumda, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak’ın Usame bin Ladin ve terörist örgütlerle işbirliği yaptığını öne sürmüştü.
Gözlemciler komitesinin Başkanı Chandler, Colin Powell’ın aksine, Irak ve El-Kaide bağlantısı hakkında ellerine hiçbir bilginin ulaşmadığını belirtti.
Gözlemciler grubu, New York’ta meydana gelen 11 Eylül 2001 tarihindeki saldırıların ardından, uluslararası terörizmin finansal kaynakları ve El-Kaide’yi araştırmak amacıyla BM Genel Sekreterliği tarafından kurulmuştu.

NEW YORK
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 11:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?