18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Böbreği 3 kilo oldu!

Denizli'de, doğuştan idrar kanalı darlığı bulunan bir hastanın, idrar birikmesi sonucu 3 kilo ağırlığa ulaştığı belirlenen böbreği, başarılı bir operasyonla alındı.

Alınan bilgiye göre, Denizli merkezde oturan 1 çocuk babası 52 yaşındaki Fikret Kaya, mide ve böbrek rahatsızlığı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğine başvurdu.

Üroloji Uzmanı Dr. Süleyman Kayık'ın yaptığı muayene sonucunda, hastanın bir böbreğinin idrar dolu olduğu belirlenince ameliyata karar verildi.

Yapılan başarılı bir operasyonla alınan böbreğin, içinde idrar birikmesi sonucu 3 kilogram ağırlığa ulaştığı tespit edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Kayık, yaptığı açıklamada, böbreğin ameliyatla alınmaması durumunda, büyük rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi.

Bu tür böbrek rahatsızlıklarına "hidronefroz" adı verildiğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Hidronefroz, böbreği büyüten çeşitli sebeplerden sonra meydana gelen bir hastalık halidir. Doğuştan bir darlık veya yapı kusuru sonucu oluşan hidronefrozlara nadiren rastlanır ve hastanın doğumundan itibaren böbrek idrarla
dolarak harap olur ve herhangi bir travma sonucunda yırtılabilir, patlayabilir veya iltihap kapıp içi cerahat dolu bir kese haline gelebilir. Biz tüm bu tehlikeleri yaptığımız ameliyatla önlemiş olduk. Rahatsızlığın daha önceki yıllarda tespit edilmesi halinde hastanın böbreğinin kurtarılma şansı olabilirdi.

Ancak, bu hastalık ilk dönemlerde çok fazla belirti göstermeyebilir. Vücutta sadece bir ağırlık oluşabilir. Bu tür şikayetleri olan hastaların mutlaka bir uzman doktora başvurmaları gerekir."

AA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 20:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?