18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Böcek çiftliğini AKP kurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dinlenmesi olayıyla ilgili, Tıpkı darbelerle ilgili oluşturulduğu gibi, TBMM’nde bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin bağrı böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmelidir.

Başbakan’ın istifini bozmaması ve bu çağrımıza kulağını tıkaması halinde kendisi ve hükümeti hakkındaki şüphelerimiz gerçeğe dönüşecek, böcek çiftliğinin AKP eliyle kurulduğu ne kadar inkâr edilse de ortaya çıkacaktır” dedi.

 Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 2012 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak gündemdeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.  Bahçeli, 2012 yılında Türkiye’nin geriye gittiğini, hezimete uğradığını ve skandallarla sarsıldığını ifade ederek, AKP Hükümeti’nin Türkiye’yi her yönüyle çıkmaza sürüklediğini, milleti her açıdan mağduriyete mahkûm ettiğini belirtti. 

10 yılda Türkiye’nin her alanda ters yüz edildiğini savunan Bahçeli, AKP’ye terör konusunda yüklendi. Bahçeli 2012 yılına terörün damgasını vurduğunu ifade ederek, “2012, PKK terörünün aldığı teşviklerden, gördüğü kolaylıklardan ve baş gösteren umursamazlıklardan dolayı saldırılarını sıklaştırdığı kan ve kıyım yılı haline dönüşmüştür. Üstelik İmralı canisi AKP’nin müzakere ortağı olarak iyice sivrilmiş, kanın durması, silahların susması ve çözümün sağlanması bahaneleriyle Türk devleti ölüm çetesinin muadili haline getirilmiştir. 2012 yılında terör altın yılını yaşamış, melanet amaçlarına biraz daha yaklaşmıştır” dedi.

-“DEMOKRASİYE MUHALİF TAVIRLAR EŞİKLERİ AŞTI”-

2012’nin “kamplaşma ve cepheleşmelerin” zirveye taşındığı bir dönemin adı olduğunu belirten Bahçeli, “MİT-KCK arasındaki kuşkulu ilişkiler ağı bu yılda açığa çıkmıştır. Devlet kurumlarındaki çatışma, yargı bağımsızlığına vurulan darbe bu yıl iyice kemikleşmiştir. Bölgesel kaos, Suriye’deki kanlı hesaplaşmalar, Irak’taki sürtüşmeler bu sene kontrolden çıkmıştır. Milli bayramlara tahammülsüzlükler, cumhuriyete karşıtlıklar bu yıl daha da belirginleşmiştir. Otoriter arzular, tek adamlığa duyulan özlemler, demokrasiye muhalif tavırlar bu yıl içinde eşikleri aşmıştır. Gündeme getirilen başkanlık sistemi, kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Kanununu federasyon modelinin ön hazırlıkları olarak bu yıla mühür vurmuştur” dedi.

-“MİLLETİN DİŞİNDEN, TIRNAĞINDAN ARTIRDIKLARINI BABALAR GİBİ SATILDI”-

Başbakan Erdoğan’ın “ustalık dönemi”nin Türkiye’nin çöküş ve yıkılış şifrelerini içinde barındırdığını ve hayal olan ne varsa gerçeğe çevirdiğini belirten Bahçeli, son özelleştirmeleri de eleştirdi. “2012 yılı vurgunun, soygunun ve tükenişin miladı olarak hafızalara kazınmıştır” diyen Bahçeli, “Köprüler, otoyolları ve diğer milli varlıklar yandaşlara haraç mezat satılmıştır. AKP işin kolayına kaçmış, yılların alın teri ve emeği ne varsa devretmiş, savmış ve elden çıkarmıştır. Ekonomideki başarısızlıklar özelleştirmeyle telafi edilmeye, açıklar fahiş zamlarla, adaletsiz vergi artışlarıyla kapatılmaya çalışılmıştır.

AKP hükümeti, milletimizin dişinden, tırnağından artırdıklarını babalar gibi satmış, miras yedi gibi her milli varlığı eşe, dosta, işbirlikçiye peşkeş çekmiştir. Başbakan bir konuda haklı çıkmış, bir iddiasında doğru olduğu anlaşılmıştır. O da Türkiye’nin pazarlanması, önüne gelene zenginliklerinin sunulması olmuştur” ifadelerini kullandı.

-“ŞİMDİLİK AKP KAZANMIŞ, TÜRK MİLLETİ KAYBETMİŞTİR”

Bahçeli şöyle devam etti:

“2012 yılında; ekonomik yoksunluk kazanmış; refah, istikrar, iş ve aş talepleri kaybetmiştir. Küresel sömürü çarkı, devlet malı deniz anlayışı, uzayan kol bizden olsun mantığı kazanmış; milletimiz kaybetmiştir. Baskıcı ve dikta arayışları kazanmış; demokrasi, çoğulculuk ve özgürlük beklentileri kaybetmiştir. İftiralar, ithamlar, suç imalleri, asılsız ihbarlar, mesnetsiz haberler kazanmış; erdem, itibar, ahlak ve insaniyet kaybetmiştir. Etnik bölücüler kazanmış, kardeşlik hukuku kaybetmiştir. Müzakere kazanmış; mücadele kaybetmiştir. Erbil, Washington, İmralı ve Kandil kazanmış, Ankara kaybetmiştir. Anadilde eğitim ve savunma lobisi kazanmış, Türkçe kaybetmiştir. Şimdilik AKP kazanmış, Türkiye ve Türk milleti kaybetmiştir.”

-“BÖCEK ÇİFTLİĞİ…”-

Başbakan Erdoğan’ın dinlendiği yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Bahçeli, olayın zamanlamasına dikkat çekti. Bahçeli, “Elbette hangi ülke olursa olsun, bir başbakanın dinlenmesi, özel veya siyasi konuşmalarının kayıt altına alınması bir skandaldır, tam bir kara mizah örneğidir” derken, “Ancak Başbakan Erdoğan’ın dinlenmesinin şimdi gündeme getirilmesi ve dikkatlerin buraya odaklandırılması üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir durumdur. Bu olağan dışı gelişmenin zamanlaması, yeni bir kurgunun, yeni bir planın ve gizemle örülmüş yeni bir komplonun devrede olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın yanına kadar sokulmuş, başucuna kadar girebilmiş, odasında bulunma yetki ve iznini alabilmiş kişi ya da oluşumların ellerinde ne tür bilgi ve ses kayıtlarının bulunduğunun da muamma olduğunu belirten Bahçeli, “Tıpkı darbelerle ilgili oluşturulduğu gibi, TBMM’nde bir araştırma komisyonu kurularak geniş çapta dinleme ve gözetleme suçlarının üzerine gidilmeli ve Türkiye’nin bağrı böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmelidir. Başbakan’ın istifini bozmaması ve bu çağrımıza kulağını tıkaması halinde kendisi ve hükümeti hakkındaki şüphelerimiz gerçeğe dönüşecek, böcek çiftliğinin AKP eliyle kurulduğu ne kadar inkar edilse de ortaya çıkacaktır. Yıllar içinde, her defasında çetelerle mücadele ettiklerini ve bunları bitirdiklerini duyuran Başbakan, aslına bakarsınız organize suç teşekküllerinin bir adım ötesinde olduğunu ya görememiş ya da onların bir uzvu olmuştur” diye konuştu.

-“DEVLETİN DERİNİ, SIĞI, DÜZÜ, EĞRİSİ OLMAZ”-

Başbakan’ın derin devlet saptamasının ve tüm kötülükleri bu ‘uydurma kavramın’ üstüne yıkmasının da sorumlu siyasetçinin tevessül etmeyeceği bir mazeret olduğunu ifade eden Bahçeli, “Eğer böyle bir şey varsa, bu çeteler nerede ve hangi kurumların içinde yuvalanmıştır? Bizim anlayışımıza göre, devletin derini, sığı, düzü, eğrisi olmaz, olmayacaktır. Hukukla sınırları tayin edilmiş, kurum ve kurallarıyla gelenekleri olan bir devlette virüsler varsa, yanlış ilişki ağları tesis edilmişse bu tamamen yöneticilerin kusur ve kabahatinden dolayıdır.

Devlet dediğimiz soyut organizasyonu günah keçisi haline getirmek, tüm kötülüklerin merkezi olarak tanıtmak kurnaz ve basit bir siyasetin ve siyasetçinin geçim kapısıdır. Devleti yöneten, sevk ve idare eden hükümettir. Bir sorun varsa bunun vebali her şeyden önce hükümetin sırtındadır” dedi.

-“BÖCEKLER KONTROLDEN ÇIKIP KENDİSİNİ HEDEF ALDI”-

Başbakan Erdoğan’ın geçmişteki günahlarıyla yüzleşmesi ve yanlıştan dönecek fazileti acilen göstermesi gerektiğini uyarısında bulunan Bahçeli, “Şu kadarını ifade etmeliyim ki, AKP beslemeli haşereler mutasyona uğramış, üreyerek başına buyruk hareket etmiş ve bumerang gibi dönüp sahibini vurmuştur. Anlaşıldığı kadarıyla Başbakan, bugüne kadar böcekleri siyaset operasyonları için kullanırken, bazılarının kontrolden çıkıp kendisini hedef alacağını ne hikmetse öngörememiştir. Gayet tabii olarak, Başbakan Erdoğan önce çevresine bakacak, kimlerle oturup kalktığına dikkat edecek ve kendi bakanının ifadesiyle dinlenmek istemiyorsa çok konuşmayacaktır” dedi.

-“HAŞERELER BULUNUP TOPLU TEMİZLİK SAĞLANMALI”-

Başbakanlığın etrafında “esrar perdesinin” yükseldiğini öne süren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan ve hükümetinin yapması gereken sızlanmak, şikâyet etmek ve mazlum rolü oynamak değil, suçluları ve telekulak zanlılarını yakalayarak adalete teslim etmektir. Bunun için önce dürüstlük, içtenlik ve sicil berraklığı gerekmektedir. Bugüne kadar yapılan özel hayat işgallerinden dolayı pişmanlık duyulmalıdır. Bunun için hem partimize yönelik saldırıların hem de hala kimliği meçhul olan uzun kulakların, gizli kameramanların ve haşerelerin bulunup toplu bir temizliğin sağlanması kesinlikle temin edilmelidir.

Çetelerden arınmak, karanlık odaklardan kurtulmak, vesayetçi mihraklardan sıyrılmak için her şey bitmiş sayılmamalıdır. 2013 yılının en öncelikli konuları arasında bunlar yer almalı ve Türkiye’nin kamburu haline gelen kanun dışı eğilimler ve mafyatik gruplar vakit geç olmadan bitirilmelidir” diye konuştu. 

anka
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2012 Pazar 16:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dünya çapında en kısa yorum-56- IP: 95.15.183.xxx Tarih : 30.12.2012 19:35:21

nefsi nefsine vû nefsâniyyet ilâ nefs-i lev vâmme *

*kendi çıkarları için kin veya gizli düşmanlık yaratarak içindeki huzursuzlukla herkesten nefret etmek