24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’Boğa Yakalama Timi’ne 72 ihbar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçan kurbanlıkları yakalamak için oluşturulan “Boğa Yakalama Timi” de 72 ihbar aldı.

İstanbul’daki kurban kesimlerinin, genellikle belediyelerin oluşturduğu alanlarda yapılırken, önceki yıl çirkin görüntülere sahne olan TEM Otoyolu kenarları ile Kazlıçeşme’de bu yıl kurban kesimlerine izin verilmedi.

Vatandaşların kurbanlarını kesmek için genellikle belediyelerin oluşturduğu alanları tercih ettikleri görülürken, bazı bölgelerde bu alanların yetersiz kalması nedeniyle çevredeki yeşil alanlara taşmalar oldu.

Belediye ekiplerinin, ilçelerinde süreli dolaşarak, belirlenen alanlar dışında kurban kesimlerine izin vermemeye çalıştıkları görüldü.

Bu arada, Bakırköy Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların, Ataköy 10. Kısım ve Osmaniye’de oluşturulan kesim merkezlerinde hijyenik ortamda kurbanını kestikleri bildirildi.
Açıklamada, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in “Kurban kesiminde işinin ehli 100 kasap görev aldı ve kesildikten sonra 5 dakika içinde kurbanlarını poşetlenmiş et olarak vatandaşımıza teslim etti. Ayrıca kesim alanlarında veteriner hekim ve doktor bulundurarak acil durumlara karşı tedbir aldık. Belediye olarak hem kesim alanlarında, hem de Bakırköy genelinde vatandaşımızın huzuru ve rahatı için her türlü tedbir alınmıştır” dediği belirtildi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturduğu “Boğa Yakalama Timi”ne, şu ana kadar 72 başvuru yapıldı. İhbarları değerlendiren ekipler, kaçak hayvanları, havalı tabancalarla atılan sakinleştiricilerle etkisiz hale getirdiler.



AA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2005 Perşembe 17:10:14
Güncelleme :20 Ocak 2005 Perşembe 17:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?