18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Boğaziçi Köprüsü'nde tarihi gösteri

Formula 1 takımlarından Red Bull Racing'in İskoç pilotu David Coulthard, Formula 1 aracıyla Boğaziçi Köprüsü'nden gösteri geçişi yaptı.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Red Bull Türkiye Genel Müdürü Aykut Ferah, İstanbul Grand Prix'sinde Red Bull Racing takımının Türkiye logosuyla yarışacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise, 21 Ağustos'a 35 gün kala Formula 1 yarışlarının yapılacağı İstanbul pistinin organizasyona hazır olduğunu göstermek ve dünya kamuoyunun barış, dostluk ve güzellikler ülkesi Türkiye'ye dikkatinin çekilmesi amacıyla organizasyonun çok faydalı olduğunu söyleyerek, "Mediniyetlerin beşiği, tarih, kültür ve turizm merkezi, kıtaların birleştiği İstanbul'da spor, kültür ve turizm adına bir ilke imza atacağız. Formula 1 yarışlarına ilk kez ev sahipliği yapacağız. Dünyadaki tüm yarışseverleri Türkiye ve İstanbul'a bekliyoruz" diye konuştu. Red Bull Racing takımının İstanbul Grand Prix'sinde Türkiye logosuyla yarışacağının hatırlatılması üzerine Bakan Koç, "Bizim bayrağımız her yere yakışır. Ben de bundan mutlu oldum" dedi.

Basın mensuplarının '21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek İstanbul Grand Prix'sinde hangi takımı destekleyeceksiniz?' sorusuna Bakan Koç, "Biz bakanlık olarak Türkiye logosunun bulunduğu takımı destekleyeceğiz" dedi.
Dolmabahçe Sarayı bahçesinde hazırlanan özel platform üzerinden inerek Boğaziçi Köprüsü'ne doğru hareket eden İskoç pilot David Coulthard, halkın meraklı bakışları arasında yol aldı. Boğaziçi Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçen İskoç pilot, köprü çıkışı spin atarak izleyinlerin alkışını aldı. Daha sonra tekrar köprüye yönelen Coulthard, Formula 1 aracı ile Boğaziçi Köprüsü'nden dönüşe geçerek, tarihi sürüşünü Dolmabahçe Sarayı'na doğru sürdürdü. Saray yakınında attığı spinde küçük bir sorun yaşayan İskoç pilot, görevlilerin yardımıyla yoluna devam etti.

Dolmabahçe Sarayı'na giren David Coulthard'ın motorunda çıkan yangın görevliler tarafından söndürüldü. Formula 1 takımlarından Red Bull Racing'in İskoç pilotu David Coulthard, F1 aracıyla Boğaziçi Köprüsü'nde geçerek, tarihi bir gösteri

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2005 Pazar 11:59:17
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 14:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?