25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bomba PKK işi çıktı

Erzincan'ın merkeze bağlı Avcılar Köyü yakınlarında teröristlerin karayolundaki bir köprünün ayağına yüklü miktarda patlayıcı yerleştirildiği tespit edildi.

Bölünmüş yol çalışmasında görevli bir grayder operatörü, Erzincan-Erzurum Karayolu'nun 35'inci kilometresinde Karasu-2 Köprüsü civarında duble yol çalışmasını sürdüren işçiler tarafından köprünün altına yerleştirilmiş ve mutfak tüpü ile hazırlandığı belirlenen bomba düzeneği bulundu.

Durum güvenlik güçlerinde bildirilirken, karayolunda ulaşım durduruldu.
Frekans kesici jammer cihazları eşliğinde, alınan güvenlik önlemleri altında bölgeye gelen bomba imha ekipleri çalışma başlattı.

Erzincan-Erzurum karayolu trafiğe kapatılırken, bölgeye gelen bomba imha uzmanlarının incelemesi sonucu bulunduğu yerden çıkarılan bomba düzeneği, imha edilmek üzere olay yeri inceleme ekibine ait araca konuldu.

Erzincan-Erzurum karayolu yaklaşık 1,5 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Erzincan-Erzurum Karayolu'na döşenen el yapımı patlayıcı düzeneğin etkisiz hale getirilmesinin ardından Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada patlayıcı düzeneğin PKK/KONGRA-GEL terör örgütü tarafından yerleştirildiği ifade edildi.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "18 Aralık 2010 günü saat 12:00 sıralarında Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde yol yapımı çalışması devam eden ve hali hazırda trafiğe kapalı durumdaki Fırat-2 Köprüsünün girişine PKK/KONGRA-GEL Terör örgütü mensupları tarafından döşendiği değerlendirilen 12 kilogramlık tüp kullanılmak suretiyle oluşturulan el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. El yapımı patlayıcı düzenek uzman personel tarafından etkisiz hale getirilirken, olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır."
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 15:48:31
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 22:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jandarma27 IP: 62.248.25.xxx Tarih : 19.12.2010 08:34:29

Bu örgüt mensupları ile yandaşlarına şunu  sormak istiyorum bu köprü veya kamu malına zarar verme ile nereye varacaksınız  köprü patlatsanız ne yazar yine yapılacak  bu tür  olaylarla kendinizi medyatik yapmak istiyorsunuz  ama sizler açiz savunucusunuz  önce kendinize  bir bakın  sonra başkaları için savunmaya kalkın sizler hiç kimseyi  temsil ve teşkil etmiyorsunuz edemezsinizde  kürt halkıda bunun farkında  son çırpınışları yaşıyorsunuz böyle halk savunulmaz  vekil seçmişsin göndermişsin meclise  o savunsun seni eşkiyalıkla hak aranmaz sizlerde bu memleketin insanısınız  uzaydan gelmediniz  ama gercek yaşamla  medyadaki davranışlarınız çook farklı bunu bölge insanı çok iyi biliyor  ve yüzden düşüyorsunuz her geçen gün  köprüyü yıkacagınıza  el ele verelim bir  an önce bitirelim çabasında olmanız hepimiz için daha  güzel olmazmı dersiniz ?