18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Bomba var' diyerek marketi soydu!

Üsküdar'da bomba süsü verdiği çantası ve elindeki tiner şişesiyle geldiği markette "Çantamda bomba var, paraları verin" diyerek 5 bin lira alan zanlı önce güvenlik kameralarına, ardından da polise yakalandı

 

Cadde üzerindeki bir markete gelen Halil G. (22) isimli şahıs, bir süre içeride dolaştıktan sonra kasaya yöneldi. Elinde tiner şişesi bulunan şahıs, sırtındaki çantasını kasaya bıraktı. Ardından bayan kasiyere dönen Halil G., "Çantada bomba var, hemen paraları verin yoksa patlatırım" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan kasiyer, kasadan uzaklaştı.

Zanlının uyarısı üzerine kasanın başına geçen kasiyer, şaşkınlık içinde etrafı izledi. Ardından kasayı açan market çalışanı, parları çıkarıp zanlıya verdi. Halil G., ise paraları aldıktan sonra diğer kasaya yöneldi. Buradaki kasiyerden de paraları isteyen zanlı, her iki kasadan yaklaşık 5 bin lira aldıktan sonra marketten çıkarak uzaklaştı. İhbar üzerine markete gelen polis, inceleme başlattı.

Polis ekipleri, marketteki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri inceledi. Yapılan inceleme sonrası olayı gerçekleştiren kişinin, "uyuşturucu satmak ve kullanmak" suçundan girdiği Maltepe Cezaevi'nden birkaç ay önce firar eden Halil G., olduğunu belirledi. Zanlının adresini belirleyen polis, başka kişilerle bağlantısı olup olmadığını tespit etmek için takip başlattı.

İstanbul dışına çıkan zanlı, burada da polis tarafından takip edildi. Birkaç gün önce İstanbul'a dönen Halil G., takip sırasında polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlının üst aramasında Kadir A. ismine düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. İfadesi alınan Halil G., Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 13:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?