23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bombalama olaylarının kilit ismi DGM'de

İstanbul’da 15 ve 20 Kasım’da 4 ayrı yerde meydana gelen bombalı saldırıları düzenleyen örgütün beyin takımının kilit ismi Adnan Eröz, DGM’ye sevk edildi.

Türk El-Kaidesi’nin beyin takımından olduğu öne sürülen ve Afganistan’a savaşmak için giden kişilere aracılık ettiği kaydedilen Adnan Eröz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun tamamlanmasının ardından bu sabah DGM’ye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri arasında DGM’ye getiren Eröz, sağlık muayenesinin ardından DGM Savcısı’na ifade verecek.
Adnan Eröz’ün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda, uluslararası bir terör örgütüne bağlı olarak Türkiye’de oluşturulan yapı ile örgüt arasındaki bağı sağlamak amacıyla yurt dışında bulunduğu belirlenirken, yapı içindeki şahısların örgüt tarafından yurt dışında askeri eğitime tabi tutulduğu ve eylemlerin uluslararası örgüt tarafından finanse edildiği kaydedildi.

Neve Şalom ile Beth İsrael sinagogları, İngiltere Başkonsolosluğu ve HSBC’ye yönelik intihar saldırılarını gerçekleştiren ve kendilerini "Biz Türk El Kaideyiz" diye tanımlayan örgütün yapısı daha önce çözülmüş, Türkiye’de beyin takımı olarak 4 kişi belirlenmişti. 4 kişiden Habib Aktaş, Azad Ekinci ve Gürcan Baç’ın kimlikleri kamuoyuna daha önce açıklanmış, Adnan Eröz’ün ise kimliği açıklanmamıştı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 12:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?