24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bombalar turistleri korkutamadı

Kuşadası’nda gerçekleşen terör saldırılarına geniş yer veren dünya basını, turistlerin amacına ulaşamadığını, bin turistten sadece altısının geri dönmek istediğini yazdı. Gazetelerin haberlerinde "her rezervasyon iptalinin teröristlere destek olacağı" belirtildi.

TELEGRAPH: SALDIRILAR BİN TURİSTTEN SADECE ALTISINI KORKUTTU

Telegraph gazetesi, saldırıların korku yaratamadığını söyledi ve "Saldırılar sonrası Kuşadası’ndaki bin turistten sadece altısı tatili bırakıp dönmek istedi" dedi.
Türkiye’nin yılda 1,5 milyon Britanyalı turist misafir ettiğini hatırlatan gazete, Türkiye’nin, İngilizler için en çok tercih edilen 6’ncı ülke olduğunu söylüyor.


• Belçikalılar Türkiye'ye endişesiz gidiyor...

NEW YORK TIMES: TURİZME SALDIRMAK PKK’NIN KARAKTERİSTİĞİ

New York Times gazetesi, terör uzmanı Nihat Ali Özcan’a dayanarak verdiği haberde, yaz aylarında turistik bölgelere saldırmanın PKK’nın karakteristik özelliği olduğunu söyledi.
Türkiye’nin bu yıl 20 milyondan fazla turist beklediğini hatırlatan gazete, geçmişte bu tür saldırılar sonrasında iptaller çok daha fazla olurken bu sene ortamın daha sakin olduğunu belirtti.

THE GUARDIAN: SUÇLU KİM? PKK MI EL KAİDE Mİ?

İngiltere’de yayınlanan The Guardian, "Türkiye geçmişte de aynı Britanya gibi ayrılıkçı ve Radikal İslamcı terörün hedefi oldu" dedi. Nüfusun çoğunluğu Müslüman olan ve AB’ye üye olmak üzere olan Türkiye’nin El-Kaide sempatizanlarının saldılarına birkaç kez uğradığını hatırlatan gazete, PKK’nın da Irak kökenli patlayıcılara sahip olduğunu ve intihar saldırganları yetiştirdiğini belirtti. Guardian, saldırganların hangi örgüte ait olduğunun da belirsiz olduğunu kaydetti.

LE FİGARO: TÜRKİYE SINIR ÖTESİ OPERASYON ÖNGÖRÜYOR

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Kuşadası saldırısının sorumlulularının kimliği konusunda şoru işaretlerinin bulunduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Kuzey Irak’tan sızmaların nedeniyle gösterdiğine tepkiye yer veren gazete, "Türk Başbakanı, isyancılarla daha iyi mücadele etmek için ulusal sınırların öbür tarafına geçmeyi açık bir biçimde öngörüyordu" diye yazdı.

LİBERATION: TÜRK TÜRİZME KÜRT TEHDİDİ

"Türkiye’deki turizme Kürt tehditleri" başlığı ile Kuşadası saldırısını değerlendiren diğer Fransız gazetesi Liberation da, Türk ordusunun birkaç ay önce birçok PKK militanının Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızmaya başladığı uyarısını yaptığına dikkat çekti. Kuşadası halkının saldırıyı protesto için Türk bayrakları astığını belirten gazete, saldırıya karşı Kuşadası’da yaşamın normale döndüğünü, plajların dolu olduğunu yazdı.

BILD: HER REZERVASYON İPTALİ TERÖRİSTLERE DESTEK OLUR

Almanya'da yayımlanan Bild gazetesi, Kuşadası'ndaki terör saldırısıyla ilgili haberinde, "her rezervasyon iptalinin teröristlere destek olacağına" işaret etti.
Kuşadası'nda önceki gün düzenlenen saldırı, Alman gazetelerinde yer almaya devam ediyor.
Bild gazetesi, haberinde, "Her rezervasyon iptali teröristlere destek olur. Bombaların amacı da bu. Turistleri korkutmak ve ülkenin en önemli gelir kaynağını yok etmek" ifadelerine yer verdi.

FRANKFURTER RUNDSCHAU: HEDEF TURİZMİ VURMAK

Frankfurter Rundschau gazetesi, "Saldırganlar turizmi vurmayı hedefliyor" başlığıyla verdiği haberde, Türkiye'nin en hızlı şekilde büyüyen sektörünün turizm olduğuna işaret edilerek, "Kürt bölücüler terörü ne kadar Batı'ya taşırlarsa turistler de o kadar yoğun şekilde kendilerini kanlı bir ihtilafın arasında bulacak. Ancak bununla birlikte PKK'ya yönelik baskı da artacaktır. Sadece Türkiye'de değil, bu örgütün binlerce üyesinin yaşadığı Batı Avrupa'da da" şeklinde görüş belirtildi.
Die Welt gazetesi de, Türkiye'deki son terör saldırılarının Türklere eski kanlı terör dönemini hatırlattığını belirtti.
Gazete, Irak'tan da çok sayıda teröristin Türkiye'ye sızdığına işaret etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:25:58
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 10:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?