22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Borca 'POS'lu takip

Kredi kartı alacağı peşine düşen bazı bankalar, POS makinesi ile müşterisinin evine gidip, başka bankanın kartından borç tahsil ediyor

Bankacılık sektöründe kredi kartı batağı artan bazı bankaların, tahsilatta ilginç bir yöntem geliştirdikleri konuluşuyor.

Mahkemeye gitmek, uzayıp giden davaları kovalamak yerine, borçlu müşteriye banka avukatları gönderiliyor. Avukat, yanına bankanın POS makinesini de (kredi kartı işlemlerine onay veren terminal) alarak müşterinin kapısını çalıyor.

Müşteriyle borç bakiyesi kapsamında ödeme koşulları üzerinde pazarlık yapılıyor. Müşterinin nakit ödeme zorluğunda olduğu anlaşılınca kendisine çözüm için başka bankaların kredi kartlarına sahip olup olmadığı soruluyor. Müşteri borçlusu olmadığı başka bankaların kredi kartlarını bildirdiği durumda avukat, yanındaki POS makinesini kullanarak kredi kartı alacağını müşterinin diğer bankalardan aldığı kredi kartına yükleyerek tahsil ediyor. Bireysel bankacılıkta öne çıkan bir bankanın genel müdürünün anlattığı bu uygulama, kredi kartının kayıtlı ekonomiye geçişte kullanılması yönündeki yararlarının önüne geçtiğini gösteriyor.

Öte yandan kredi kartlarıyla ilgil yasal boşluğun giderilmesi için BDDK’nın çalışmalarının bu tür kötü kullanımları da önlemesi beklenebilir.

Milliyet / Kadife Şahin
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 10:18:01
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 10:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?