18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Borrell: 'Hayır' oylarının Türkiye ile ilgisi yok

Viyana’da bugün başlayan Avrupa Sosyalist Parti (PES) toplantısına katılan Avrupa Parlamentosu Başkanı İspanyol parlamenter Josep Borrell, “Avrupa Anayasası’na verilen (hayır) oylarının Türkiye ile bir ilgisi olmadığını” söyledi.

AB içinde son gelişmelerden sonra “hiçbir şey değişmedi” diyen Borrell, “Bizim görüşümüzle ilgili değişen hiç birşey olmadı” dedi.

İngiltere’nin bu yılın ikinci yarısında dönem başkanlığını üstlenmesinin de “Türkiye’ye ilişkin bir değişikliğe neden olmayacağını” belirten Borrell, “İngiltere başkanlık döneminde de daha önce verilen sözleri tutacaktır. Ve müzakereler daha önce belirlendiği gibi 3 Ekim’de başlayacaktır” diye konuştu.

AB’nin içine girdiği bağlantıların gereklerini getireceğini ifade eden Borrell, “Dönem başkanlığını üstlenen ülkenin de bu bağlantıların dışına çıkamayacağını” bildirdi.

AB’nin bu aşamadan sonra Türkiye’den başka beklentilerinin olup olmadığı yolundaki bir soruya ise Borrell, “Türkiye gerekli yasal değişiklikleri yaptı. Kendisinden beklenenleri yerine getirdi. Avrupa ülkelerinde anayasa aleyhtarı oyların Türkiye ile hiçbir ilgisi yoktur” yanıtını verdi.

Alman Hıristiyan Birlik Partisi Genel Başkanı Angela Merkel’in açıklamalarına ilişkin ise “Ben Merkel’in sözcüsü değilim” diyerek bir yorum yapmak istemediğini belirten Borrell, “Ayrıca ben Merkel’i de hiç tanımıyorum” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 20:00:24
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 20:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?