29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Borusan Hintli Dhanus'un

Borusan Holding, Türkiye'nin alternatif telekom şirketi Borusan Telekom'un satışı için Hindistan'ın telekom şirketlerinden Dhanus Technologies ile anlaştı.

Borusan Holdingden yapılan yazılı açıklamada, ''Hindistan'ın en hızlı büyüyen telekom şirketlerinden Dhanus Technologies, Avrupa'da büyüme stratejileri doğrultusunda Türkiye'nin A tipi lisans sahibi ilk alternatif telekom operatörü Borusan Telekomu satın aldı'' denildi.

Açıklamada, Dhanus Technologies ile Borusan Holdingin, EFG İstanbul'un danışmanlığıyla Borusan Telekomun yüzde 100 oranındaki hissesinin değişimi için anlaştıkları kaydedilerek, Borusan Telekom'un, 1996 yılından bu yana faaliyet gösterdiği ve Bilişim 500 sıralamasında sabit telefon hizmetlerinde alternatif operatörler arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, satın almaya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, faaliyet gösterdikleri sektörlerde odaklı büyümeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, ''Telekomu geleceğin yüksek katma değer yaratacak sektörlerinden biri olarak saptadık ve 2000 yılında sektöre ilk giren şirketlerden biri olduk. 2005 yılı sonunda hizmet verdiğimiz portföy ile kurumsal ses müşterilerinin en önemli hizmet sağlayıcılarından biri haline geldik'' dedi.

Önümüzdeki dönemde serbestleşme sürecinin hızlanması ile sektördeki fırsatların artacağını, bu fırsatları küresel ilişkiler ağına sahip Dhanus'un daha iyi bir şekilde değerlendirebileceğine inandığını belirten Uğur, şunları kaydetti:
''Grubumuzun yönetimi altında Borusan Telekom güçlü bir alt yapıya ve Türkiye gereksinimlerine çok iyi yanıt veren bir hizmet ve ürün yelpazesine kavuştu. Borusan Telekom için şimdi sıra küresel düzeyde etkin olabileceği bir sıçramayı gerçekleştirmektedir. Yaptığımız görüşmelerde bu atılımı en iyi Dhanus Technologies'in sağlayabileceğini gördük. Bunun yanı sıra gerek müşterilerimiz gerekse de çalışanlarımız için en yüksek katma değeri yaratacağına inandığımız Dhanus'u tercih ettik. Umudumuz Borusan Telekomun Türkiye'deki liderlik performansını Dhanus Technologies yönetiminde küresel ölçekte de yaratabilmesidir.''

Açıklamada, 1993 yılında kurulmuş olan Dhanus Technologies'in, kapsamlı telekomünikasyon hizmetlerinin yanı sıra müşteri hizmetleri ve lojistik alanlarında bilişim ve telekom teknolojilerini birleştiren çözümler sunduğu ve merkezi Hindistan'ın Chennai kentinde bulunan şirketin, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ve Singapur'da da faaliyetleri bulunduğu kaydedildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 16:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?