31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Boşan yine başlık parası alalım!

Adana’da bir baba, başlık parası için kızını boşanıp başka bir evlilik yapmaya zorladı. Gözü dönmüş baba, “Ben satılık değilim” diyerek kanser hastası kocasından ayrılmayan kızını bıçakladı.

ADANA Seyhan’da yaşayan Bakır Özer, kızı Fatma K.’nin (22) 6 yıl önce kaçarak evlendiği Selçuk K.’nin (41) akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Özer, kızına, “Nasıl olsa eşin ölecek. Başkasıyla evlen, yine başlık parası alalım” diye baskı yapmaya başladı. Fatma K. de babasına “Ben satılık mal değilim. Kocamı seviyorum. Ölse de onun nikâhını taşıyacağım. Ayrılmayacağım” yanıtını verdi. Bakır Özer, 13 Ekim’de boşanmaya ikna edemediği kızına sokak ortasında ekmek bıçağıyla saldırdı. Fatma K., polise sığınırken, babası da yakalandı.

Kızıma salladım

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Bakır Özer, şunları söyledi: “Kendisi 6 yıldır evli. Eşinin 2’nci karısı. Kendisine eşini bırakarak benimle gelmesini söyledim. Gelmeyeceğini söyledi, ısrar ettim. Yanında bulunan kayınvalidesi, ‘Kızın ile konuşacağına damadına nasıl olduğunu sor’ dedi. Ben de üzerimde taşıdığım ekmek bıçağını çıkartıp kızıma doğru salladım. Bunun üzerine kızım kaçmaya başladı. İnsanlar benim üzerime gelince ben de kaçtım. Sonra da teslim oldum.”

5 bin lira zaten verdik

KOCASIYLA severek evlendiklerini ve babasına 5 bin lira başlık parası verdiklerini belirten Fatma K. babasından şikâyetçi oldu.
 

...
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2011 Pazar 09:23:28
Güncelleme :13 Kasım 2011 Pazar 09:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?