31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Boşluğu İslam dolduruyor'

İngiltere’nin önde gelen kiliselerden Rochester’ın psikoposu Michael Nazir Ali, Hıristiyanlığın çöküşünün İngiliz toplumunu yıktığını ve oluşan boşluğun İslam tarafından doldurulduğunu söyledi.

İngiltere’de dini açıdan en önemli on kişiden biri olan Rochester Psikoposu Pakistan asıllı Michael Nazir-Ali, Daily Mail gazetesindeki habere göre, Hıristiyanlığın çöktüğünü ve onun boşluğunu İslam’ın doldurduğunu söyledi. Özellikle aile hayatının yok olduğunu söyleyen psikopos, bu ahlaki ve ruhsal boşluğun radikal İslam’ın yükselmesine sebep olabileceğini belirtti.

Dr. Nazir Ali,toplumda gerçekleşen bu dönüşümün şiddeti körüklediğini belirtti ve yeni İngiliz değerleri olarak “saygı ve hoşgörü”yü gösteren Başbakan Gordon Brown’ı da eleştirdi.

Psikopos Nazır-Ali, çok kültürlülük doktrininin göçmenleri bölünmüş-paralel hayatlar sürmeye zorladığını belirtti ve “İnsan onuru, eşitlik, özgürlük gibi Hıristiyan değerlerin kaybolup, Batılı değerlere saygı göstermeyen İslam’ın yükselişte” olduğunu savundu.

Nazır Ali geçtiğimiz aylarda da İslam hakkında birçok eleştiride bulunmuştu ve 3 bin İngiliz’in Müslüman olması tehlikesi olduğunu iddia etmişti.

CANTERBURY BAŞPSİKOPOSU ŞERİAT İSTEMİŞTİ
Nazır Ali, Daily Mail’de yer alan haberde Canterbury Başpsikoposu Rowan Williams’ı da eleştirdi.
Dr. Rowen Williams


Canterbury Başpsikoposu Dr. Rowan Williams, geçtiğimiz Şubat ayında, şeriatın bazı hükümlerinin İngiltere hukukunda uygulanabileceğini söylemiş ve fazlasıyla dikkat çekmişti.

Başpsikopos bir radyo programında yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların İngiliz hukuk sistemi ile kendini özdeşleştiremediğini ve şeriatın, mesela miras ile ilgili bazı kurallarını, talep edenler için uygulamanın sosyal bütünlüğe katkı sağlayacağını söylemişti.

NTV
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Basaran IP: 84.44.194.xxx Tarih : 30.05.2008 01:28:01

Ey beyinlerini kullanamayanlar, bu gün Avrupa'da siz müslümanlar icin her kimki seriat kanunlari gecerli olsun diyorsa, bilinki onlar bir dosttan öte ancak ve ancak bir irkci ve senin oradaki topluma uyum sagliyip o toplumun bir parcasi olmani istemeyen birisi olabilir. Sende buna  inanip kendini ve müslümanligini ve kör düsüncelerini kaldirip kaf dagina cikariyorsun. Bir gün o kaf dagindan asagi dogru savruldugunda arkandan tekmeyi vuranlardan bir tanesininde bu gün sizler icin seriat isteyen o papaz ve imamlariniz olacaktir. Bu tür insanlarin tek istedikleri siz ve sizin gibilerinin o kör ve karanlik dünyadan hic cikmamasi ve papaz ve imam ic ice saltanatlarini sirtinizdan sürdürmeleri.Ne yazikki sizlerde bu atislari anlamayacak kadar kör ve köhnemissiniz maalesef.AKP'de Türkiyede sizleri soymak icin ayni güdümlü politikasini eskiden sinsice simdide artik aciktan damardan igneliyor. Hepiniz eroinimam oldunuz artik. Tek care akilcilikla bu bagimliliktan kurtulup bir özgür bir insan olmaktir. Düsünün memleketimizde sayisi belli olan 80 bin cami var mescitler haric ve bunun yaninda da sadece 17 tane kütüphanemiz vardir. Simdi neden Avrupa ülkelerine muhtac oldugumuzu anladinizmi. Mademki hersey Allah yazgisi neden en cok ibadet edilen bir toplumda dünyanin en büyük yolsuzluklari, acligi, safeleti, rezilligi, her anlamda geri kalmisligi oluyor. Herkes su dini inancini sokaklara döküp rezil rüsvay edecegine kalbine gömse su Allahi da biraz rahat biraksa birazda kendi problemleriyle kendisi bizzat ugrasip cözüm arasa acaba Allah bundan cokmu rahatsiz olacak. Bakin diyanet isleri bakani yeni aciklamasinda insanlarin birbirine bakmasini bile zina ilan etti. Peki bu diyanet baskani tesettür tüccari dört karim var kime ne deyince acaba diyanet bakanimiz da keske benimde olsa diyemi sessiz sedasiz kaldi! Evet boslugu islam cok iyi dolduruyor, zira zina yapinca kadina dolusun diyor bitince bossun diyor ve böylece bütün bosluklar doluyor!!!