20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Boucher: Türkiye’ye tarih verilmesi önemli

Washington - ABD Dışişleri Bakanlığı, AB’nin Türkiye’ye tarih vermesini isterken, bu yönde ilerlenmesi için alınacak kararın Birliğe ait olduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, Avrupa’da bazı ülkelerin Türkiye’den, AB ile üyelik müzakerelerinin başlaması için Kıbrıs Rum Kesimi’nin tanımasını istediğini belirterek, ABD’nin görüşünü sorması üzerine, "Biz AB üyesi değiliz. Ancak kesinlikle Türkiye’nin, üyelik yoluna koyulmasının gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Boucher, düzenlediği basın toplantısında, "Bu görüşümüzü açıkça ifade ettik. Bunu gerçekleştirmek için AB içinde özel olarak neye karar verilmesi gerektiğine gelince, biz tarih belirlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde ilerlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Ancak AB bazı kararları, AB içinde sonuca bağlamalı. Biz de bu hakkı tanıyoruz" diye konuştu.

Yunan basınında ABD’nin Kıbrıs konusunda yeni bir girişim başlatacağı yönündeki haberlere işaret edilmesi üzerine Boucher, "Size söyleyebileceğim yeni bir şey yok" yanıtını verdi.

Boucher, ABD’nin KKTC’de havaalanlarında yaptığı çalışmaların bir şekilde KKTC’yi tanıma anlamına gelip gelmediği yönündeki soru üzerine ise tanıma politikalarında bir değişiklik olmadığını ifade etti.
AA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 00:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?