20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bowlingci Arafat

Geçen ay ölen Filistin lideri Yaser Arafat’ın 799 milyon dolarlık yatırımlarının ayrıntısı belli oldu. Arafat’ın ABD’de Yahudilerin rağbet ettiği bir bowling zincirinin gizli ortağı olduğunun ortaya çıkması şok etkisi yarattı. Şirket alelacele Arafat’ın parasını iade edeceğini açıkladı.

MİRASI karısı Süha Arafat ile Filistin Yönetimi arasında tartışma konusu olan Filistin lideri Yaser Arafat’ın 799 milyon dolarlık yatırımı olduğu ortaya çıktı. ABD’de yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımı bulunan Filistinli holdingin daha çok telekom ve yazılım sektörünü tercih ettiği, merkezi New York’ta bulunan bir bowling zincirine de 1.3 milyon dolar yatırdığı anlaşıldı.

Bloomberg Markets Dergisi’nin Filistin Yönetimi’nin son iki yıldır yayınladığı belgelere dayandırarak verdiği haberini göre, Filistin Yönetimi, yatırımlarını merkezi Ramallah’ta olan holding statüsündeki Filistin Ticari Hizmetler Şirketi (FTHŞ) vasıtasıyla gerçekleştirdi. FTHŞ’nin başında ise Arafat’in mali danışmanı Muhammed Raşid bulunuyordu. Şirket, Yahudilerin rağbet gösterdiği bowling zincirlerinin sahibi olan Strike Holding’e 1.3 milyon dolar yatırımda bulundu.

Gizli ortağın Arafat olduğunun anlaşılması üzerine Strike CEO’su Tom Shannon, Arafat’ın dolaylı olarak yatırım yapabilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını, yatırımın iade edileceğini belirtti. Çocuklarını, bu şirketin bowling salonlarından birine götürmüş olan Steve Saslow, ‘Bilseydim, buraya gelmezdim, ancak çocuklara söz vermiştim’ dedi.

İşte yatırımların dökümü

Merkezi Virginia’da bulunan elektronik cihaz yazılımı yapan Simplexity’de 3.2 milyon dolarlık yatırım.

Blackberry e-mail alıcıları üreten Vaultus Şirketi’nde 2 milyon dolar.

Mısır telekom şirketi Orasco Telecom ve yan kuruluşlarında 285 milyon dolarlık ortaklık.

İngiliz British Gas Grubu ile 71 milyon dolarlık ortaklık.

Arafat’ın mali danışmanları ayrıca Tel Aviv’den Silikon Vadisi’ne kadar daha çok yatırım ve telekomünikasyon şirketlerine yatırım yapıyorlardı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 13:03:01
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 13:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?