19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Böyle kaza görülmedi!

Gurbetçi işadamının acı sonu

İstanbul Heybeliada'dan hareket ettiği 'Atilla' adlı teknesi ile Antalya'nın Demre ilçesine gelen gurbetçi vatandaş, tekne direğinin elektrik tellerine dokunması sonucu elektrik akımına kapılarak öldü.

Edinilen bilgiye göre, Almanya'da ticaretle uğraşan 69 yaşındaki gurbetçi Yaşar Dalgıç, İstanbul'dan 'Atilla' isimli 5 metre uzunluğunda fiber kameralı teknesi ile Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

Üçağız'da demirleyen tekne, sabah saatlerinde yeniden yola çıktı. Bir süre sonra Üçağız Köyü Mezarlık mevkiindeki koyda deniz üzerinde bir ceset görüldüğü ihbarı alan Sahil Güvenlik ekipleri, olay yerinde Yaşar Dalgıç'ın cesedini buldu.

Sahil Güvenlik ekipleri teknede inceleme yaparken, yüksekliği 8 metre olan teknenin direğinin Üçağız köyünden Simena Antik Kenti'ne elektrik taşıyan tellere dokunduğu belirlendi. Ellerinin patlamış olduğu belirlenen işadamının, elektrik akımına kapılması nedeniyle denize düştüğü ve boğularak hayatını kaybetmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Demre Kaymakamlığı'na vekalet eden Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, yıllardır oradan geçen elektrik tellerine ilk kez bir teknenin çarptığını belirterek, "Yaşamını yitiren vatandaşımızın kullandığı teknenin direği yüksek. O teknenin orada bulunmaması gerekiyordu. Oraya neden gitti anlamadık. Kazanın ardından deniz üzerindeki elektrik tellerini karadan götürmek için çalışma başlatıldı" dedi.

Gurbetçi Yaşar Dalgıç'ın cesedi toprağa verilmek üzere Heybeliada'ya götürüldü.




 

iha- Fotoğraf: Sabah
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 10:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?