25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Böyle olur Rizeli'nin miras paylaşımı

Rize'nin Pazar İlçesi'nde iki kardeş arasındaki inat 2 katlı evin ortadan ikiye bölünmesine neden oldu.

Rize'nin Pazar İlçesi Kesikköprü Köyünde ortadan ikiye bölünen ve diğer yarısı bulunmayan iki katlı ev görenleri şaşkına çeviriyor. İsmail ve Tahsin Sarıbaş'a ait olan babadan kalma evin, bir süre önce iki kardeş arasında çıkan inatlaşma nedeniyle ikiye bölündüğü öğrenildi.

Tahsin Sarıbaş babadan kalma evin 20 metre gerisinde kendisine ve çocuklarına yeni bir bina inşa etti. İsmail Sarıbaş ise yeterli arazisi bulunmadığı için kardeşinden babadan kalma evin arazisini istedi. İki kardeş arasında babadan kalma ev üzerinde itilaf çıktı. Kardeşler arasında anlaşmaya varılamayınca İsmail Sarıbaş ve çocukları iki katlı evin kendilerine ait kısmını büyük bir ustalıkla yıktırarak açılan arazi üzerine bir bine inşa ettiler. Evin İsmail Sarıbaş'a ait olan kısmı ise hasar görmeden yerinde kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Sarıbaş'ın oğlu Veli Sarıbaş, "Bu ev iki kardeşindi. Küçük kardeş arkada ev yaptı. Büyük kardeş ev yapamayınca bu evin arazisini istedi. Amcam bu araziyi vermeyince bizde ev yapabilmek için hakkımız olan tarafı söktük aldık. Kalan kısım ister istemez bozulacaktır. Başta ki laz inadından dolayı böyle oldu. "dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 12:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 29.07.2010 12:54:38

Bilirkisilerce bu evin yarisi yikilmissa ve geri kalan yarim  evin icinde rizikosuz oturabilinir  saglam  raporu verilmisse eh oturulur diyorum  (hic zannetmiyorum)sahsen ben o evde rahat uyuyamam Bir gün ola bir kötü durum olursa sonradan aglamanin fayda etmiyecegi kanatindeyim Yazidan simdilik her iki tarfin anlasmis memnun oldugu cikmaktadir yarina allah kerim selam herkeze