26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Böyle şanslı çift görülmedi!

Etstur’un büyük yankı uyandıran projesi İnanılmaz İş Teklifi’nin kazanan çifti belli oldu. Türkiye’nin tatil yüzü olarak 15 Haziran 2010 tarihinde ilk tatiline çıkacak şanslı çift Pınar Demiral ve Miguel Martin, altı ay boyunca tek kuruş harcamadan dünyayı gezecek, üstelik 5.000 TL de maaş alacak.

Türkiye’de ilklere imza atan Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, İnanılmaz İş Teklifi projesi ile Türkiye’de tatil kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını belirtirken, 2 Şubat – 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleşen erken rezervasyon döneminde, yüzde 33 artış sağlayarak 183 bin kişiye ulaştıklarını da açıkladı.

Organize tur sektörünün Türkiye’deki lider firması Etstur, “Tatil Benim İşim” diyenler için yaptığı “İnanılmaz İş Teklifi” sonucu işe alınan çifti ve 2 Şubat – 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleşen 2010 yılı Erken Rezervasyon Dönemi’nin sonuçlarını, düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Altı ay boyunca tek kuruş harcamadan Türkiye ve dünyayı gezecek, gezerken de 5.000 TL maaş alacak İnanılmaz İş Teklifi’nin kazanan Pınar Demiral ve Miguel Martin çifti, yaşadıklarını, keşfettiklerini www.istebenimtatilim.com adresinden tatil severlerle paylaşarak onların dünyadaki yeni tanıkları olacak.

“Tatili Ciddiye Alıyoruz, Tatil Bizim İşimiz” İnanılmaz İş Teklifi projesinin Türkiye’de tatil kültürünü daha da geliştirmek için hayata geçirdiklerini ifade eden Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, projenin Türk turizmi için önemini şöyle açıkladı; "Tatil ciddi bir planlama işidir. Her yıl hayatımızın en önemli bölümünü tatile ayırıyoruz. Tatil, yıl boyunca göstereceğimiz iş performansını doğrudan etkiliyor. Herkes tatile mutlu olmaya, rahatlamaya gider ve yıl boyunca da bunun hayalini kurar. Hayaline gösterdiğimiz özeni, tatil planlamamıza ise ne yazık ki göstermiyoruz. Nereye, nasıl gideceğimize birkaç dakikada karar veriyoruz. Bu tatilin sonucunda da 'Bu sene tutmadı, bir dahakine' demek gerçekçi değil. Tatil ciddi bir iştir, herkes yapamaz. Planlama ve araştırma gerektirir. Etstur olarak biz ise ‘tatil bizim işimiz’ diyoruz.

Bu iddiamızı sözle değil yaşatarak ve paylaşarak anlatmak için de İnanılmaz İş Teklifi projesini hayata geçirdik. Amacımız, tatil işini ciddiye alan profesyonel bir seyahat acentesinin sağlayacağı avantajları, bu çiftle beraber misafirlerimize gösterebilmek… Kazanan çiftimiz, altı ay boyunca Türkiye ve dünyayı dolarak yaşadıklarını, izlenimlerini www.istebenimtatilim.com adresinden tatil severlerle paylaşacak. Onları takip edenler de sitemizdeki “nereye gitsinler” bölümünden gitmelerini istedikleri yerleri oylayacaklar. Çiftimizin gideceği yeri doğru tahmin edenler arasında yapılacak çekilişti kazanlara ise tatil hediye edeceğiz. Yani projemiz, altı ay boyunca yaşayan, paylaşan, gelişen bir çalışma olacak”. Kazanan çiftin tatilleri süresince tüm konaklama, ulaşım ve yeme-içme masrafları Etstur tarafından karşılanacak. Ayrıca kendilerine verilecek Adios Card ile 100 bin TL’ye kadar ekstra harcama yapabilecek, Unitim sponsorluğunda Naked markalı ürünler giyecek ve tüm tatilleri süresince Mapfre Genel Sigorta güvencesinde olacaklar.

Sigorta, Erken Rezervasyona Talebi 2009 Yılına Göre Yüzde 33 Artırdı Türkiye’nin tatil yüzünün açıklandığı basın toplantısında Etstur’un, 2 Şubat – 31 Mayıs 2010 tarihlerini kapsayan Erken Rezervasyon dönem sonuçlarını da değerlendiren Ersoy, bu yıl erken rezervasyonda hedeflerin üzerine çıktıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Erken rezervasyonda geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 artışla 183 bin kişiye ulaştık. Bu artışta yine bir ilke imza atarak bu yıl başlattığımız erken rezervasyon sigortasının payı çok büyük.” Bu yıl müşterilerine erken rezervasyon sigortasıyla, 72 saat kalana kadar koşulsuz iptal hakkı sağlayarak, Türk misafirlerin güvenle yüzde 50’lere varan fiyat avantajlarından yararlanmalarına imkan sağladıklarını açıklayan Ersoy, “Erken rezervasyon bizim için öncelikli ve önemli bir konu. İç turizmin canlanması, herkesin tatile gidebilmesi için erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak çok büyük bir avantaj. Erken rezervasyon sigortası ile biz bunu müşterimize sağladık. Böylece tüm çalışanlar da rahatlıkla, gidemezsem param yanar endişesi olmadan rezervasyon yaptırabildiler. Bu da bizim satışlarımızı olumlu yönde etkiledi” dedi.

İnanılmaz İş Teklifi birincileri Pınar Demiral ve Miguel Martin, Mehmet Ersoy ile sözleşmelerini hemen imzalayarak, “Sorumluluklarımızı biliyoruz, sadece tatil yapıp eğlenmeye gitmediğimizin farkındayız. Türkiye’nin tatil yüzü olarak gezidiğimiz, gördüğümüz her yeri www.istebenimtatilim.com adresinden tatil severlerle paylaşacağız. Herkese tatil yapmanın bir iş olduğunu göstereceğiz” dedi.

“Hem para kazanıp hem en çok sevdiğimiz şeyi yapacağız” Fotoğrafçılık yapan 27 yaşındaki Pınar Demiral ve avukat olan 31 yasındaki eşi Miguel Martin seyahat etmek, fotoğraf çekmek ve spor yapmayı çok seviyor. Yunanistan’da tanışıp İstanbul’da evlenen çift, dünyanın pek çok yerine seyahat ettiklerini, bu teklifi duyar duymaz video çekip gönderdiklerini ve en fazla oyu alarak birinci olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Sonuçları duyar duymaz dans etmeye başlayan Pınar ve Miguel, “6 ay boyunca dünyayı dolaştıracak bir işe sahip olduğumuz için dünyanın en şanslı çiftlerinden biriyiz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Etstur sayesinde birlikte hem para kazanıp hem en çok sevdiğimiz şeyi yapacağız” dedi.


Seçim Süreci Nasıl Gerçekleştirildi?

Adaylar, www.istebenimtatilim.com sitesine kendilerini tanıtan en az 60 en çok 120 saniyelik videolarını yükleyerek, fotoğraflarını koyarak ve çift olarak iş başvuru formlarını doldurarak 17 Mayıs 2010’a kadar başvuru yaptılar. Global ve bağımsız insan kaynakları firması Adecco, bini aşkın başvuruyu inceleyerek adaylarla görüştü, iş tanımına uygun bulduğu 40 adayı Etstur ile paylaştı. Etstur İşe Alım Kurulu tüm bu adaylarla bir kez daha mülakat yaparak, adayları 10 çifte indirdi. Adaylar seçilirken, tatil yapmaktan keyif almayı bilmeleri aynı zamanda iyi derecede yabancı dil konuşmaları, iyi düzeyde eğitimlere sahip olmaları, iyi fotoğraf ve video çekimi yapabilmeleri, blog yazabilmeleri göz önünde bulunduruldu.

02-07 Haziran 2010 tarihlerinde seçilen 10 çift, halk oylaması için web sitesinden tanıtıldı. Seçilen çiftleri desteklemek isteyenler de, adaylara oylarını vererek beğenilerini paylaştılar. Halk oylamasını kazanan bir oy elde etmiş oldu. 08 Haziran 2010 sabahı bir araya gelen, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve 3 tarafsız uzman jüri üyesinden oluşan jüri üyelerinin de birer oy hakkı vardı. Jüri üyeleri, beş oyu göz önünde bulundurarak 1 asil, 2 de yedek çifti seçtiler. Asil çifte iş teklifinde bulunularak 15 Haziran 2010’da ilk tatiline çıkması sağlanacak.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 21:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?