25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bu adam ne yapıyor?

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İzmirli vatandaşlar belirli bölgelerde asfalta yumurta kırarak sucuk pişirdi.

İzmir'de hava sıcaklıklarının 47 dereceye kadar ulaşmasının ardından vatandaşlar asfalt üzerinde sucuk yumurta pişirerek havanın ne kadar çok sıcak olduğunu göstermeye çalıştılar. Bazı bölgelerde asfaltlar eriyecek duruma gelirken, vatandaşlar sıcaklıkların insan sağlığını tehdit etmesinden endişe duyuyor.

İzmir'in çeşitli bölgelerinde havanın sıcak olmasından ötürü asfaltta sucuk ve yumurta pişirildi. Vatandaşlar; "Bu sıcaklarda sokağa değil, evde bile durulmuyor. İşlerimiz zaten kötü. İnsanlar sokağa çıkmayınca daha kötü oluyor. Bizde havanın sıcaklığını mazeret bilerek asfaltta sucuk ve yumurta pişirdik. Çok kısa bir sürede yumurta pişti. Sucuklarda pişti" dediler. Bazı vatandaşların merakla izlediği pişirme sırasında yumurtanın piştiğini gören vatandaşlar hayrete düştü.

İzmir'in bazı bölgelerinde çocuklar belediyenin süs havuzlarına girerek serinlemeyi tercih ederken, bazı vatandaşlarda gölgelik alanlarda serinlemenin yollarını aradı. Kuşlar serinlemenin yolu olarak süs havuzlarına girdi. Vatandaşlar sıcaklıkların daha da artmasından endişe duyduklarını bildirdiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 16:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf IP: 88.187.81.xxx Tarih : 2.08.2010 20:54:39

 vay be su Turkiyemin haline bak yumurtayi bulmus sucugu da bulmus ama tava yag ve tuzu bulamamis. eh bu da bizi idare edenlerin sorunu. Ey yetkililer vatandasin halini gormez misiniz