20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bu çağda bu kafa: Haremlik - selamlık eğitim önerisi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karma eğitimde Doğu’daki kız çocuklarının ‘toplumsallaşamadığını’, bu nedenle harem selamlık eğitime geçilmesi gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, Milli Eğitim'in yalanlamasına karşın imam hatiplerin önündeki katsayı engelinin de kaldırılacağını belirtti.

EĞİTİM-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kız-erkek karma eğitimden vazgeçilmesini, bunun özellikle Güneydoğu'da kızların toplumsallaşmalarını engellediğini öne sürdü. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir-Sen'in il başkanları toplantısı dolayısıyla sendika genel merkezinde Genel Başkan Ahmet Gündoğdu tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. ‘‘Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı’’ diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:

‘‘Ülkemizde 7 milyon kadın okuma yazma bilmemekte, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kız çocukları, karma eğitimin mahzurları sebebiyle okula gönderilmemektedir. Bu durum onların sadece eğitimden, okur yazarlıktan mahrum olmalarına yol açmıyor, aynı zamanda toplumsallaşmalarına da engel oluyor. ’’

KATSAYI ‘MÜJDESİ’

Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın imam-hatip okullarının önündeki katsayı engelini kaldırmak üzere olduğunu da bildirdi. MEB, imam-hatiplerin önünde genel liselere ve dolayısıyla üniversiteye geçiş konusundaki katsayı ‘‘engelinin’’ kaldırılması için hazırlık yapıldığı haberlerini yalanlamıştı. Ancak Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı ‘‘Meslek liselerinin mağduriyeti bitiyor’’ dedi. 

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 7 Mart 2004 Pazar 04:14:16
Güncelleme :7 Mart 2004 Pazar 04:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?