19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bu da akıllı buzağı

Bingöl'de besicilik yapan bir vatandaşa ait buzağının hareketleri görenleri şaşırtıyor. 

Aydınsu Mahallesi'nde ikamet eden Yadin Kaya'ya ait bir inek 14 gün önce doğum yaptı. Annesinin sütü kesildiği için 3 gün süreyle biberonla beslenen buzağı, bir süre sonra annesi tarafından emzirilmeye başlandı. 

Sahibi tarafından büyük bir titizlikle beslenen buzağı, sabahları ahırda annesinin sütünü emip doyduktan sonra ahırdan çıkarak adeta geri kalan sütü sağması için sahibini çağırıyor. 

Evin kapısına kadar giden, zaman zaman içeri giren buzağı 'Ben doydum, artık gelip sağabilirsiniz' dercesine sahibi ile birlikte geri ahıra geliyor. 

Buzağı sahibi Yadin Kaya, sevimli hayvanın sabahları kapıya gelip eşini çağırır gibi hareketler yaptığını söyledi. 

Kaya, "Bu buzağı 14 günlüktür. İlk doğduğunda annesinin sütü olmadığı için 3 gün süreyle diğer ineklerden sağdığımız sütü biberona koyup buzağıyı doyuruyorduk. Daha sonra annesinin sütü oldu ve buzağı kendiliğinden beslenmeye başladı. Sabahları hayvanların temizliğini yaptıktan sonra buzağıyı annesinin yanına bırakıyordum ve sütünü içiyordu. Doyduktan sonra ahırdan çıkıp evimize gitmeye başladı. Sanki 'Ben doydum artık gelin geri kalanı siz sağın' demek istiyor. Her sabah evin kapısına giden buzağı daha sonra eşimle birlikte ahıra geliyor ve eşim buzağının annesini ve hayvanları sağarken o da seyrediyor veya meme emiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 11:13:10
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 11:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?