20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bu da 'Autonome' 1 Mayıs'ı

Almanya'da 1 Mayıs'ta "Autonome" adlı anarşist grup ortalığı savaş alanına çevirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki 1 Mayıs kutlamaları sırasında geç saatlerde meydana gelen olaylarda, Berlin Eyaleti Emniyet Müdürü Dieter Glietsch "Autonome" adı verilen anarşist gençlerin saldırısına uğradı.

Glietsch polisi denetlerken bir grubun saldırısına uğradı. Anarşist gençler emniyet müdürüne taş ve şişelerle saldırınca polis tarafından koruma altına alınan Glietsch bir polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Berlin'de tüm gün boyunca sakin geçen 1 Mayıs kutlamalarının ardından, geç saatlerde bazı semtlerde olayların meydana geldiğini belirten polis, ancak polisin etkili müdahalesi sonucunda saldırganların kısa sürede gözaltına alındıklarını kaydetti.

Polis, olaylar sırasında kaç kişinin gözaltına alındığı ve yaralanan olup olmadığı konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı.

Almanya'nın Hamburg kentinde de "Autonome" grup yine kaos yarattı. Polisle çatışan gençler, araçları ateşe verdi. Aşırı sağcı NPD partisi sempatizanları da yaptıkları gösterilerde Hamburg eyalet hükümetini istifaya çağırdı.

...
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 10:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?