19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bu da 'Veli Göçer'in okumuşu

 Yaptığı yüzlerce konut 1999 Yalova depreminde yerle bir olan ve 168 kişinin ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Veli Göçer'in inşaatçılıkla ilgili bir eğitiminin bulunmadığını, Diyabakır'da 1983 yılında çökerek 93 kişiye mezar olan Hicret Apartmanı'nın müteahhiti Kermo Dalmış'ın okur yazar bile olmadığını hatırlayanlar, Konya'daki apartmanı bir mimarın yaptığını duyunca, ‘‘Demek ki okumuş, okumamış fark etmiyormuş. Çok yazık’’ demekten kendilerini alamadılar.

Yerle bir olan Zümrüt Apatmanının müteahhiti mimar Ali Vedat Kaya'nın nerede olduğu henüz bilinmiyor. Kaya'nın, aynı yıllarda Sille yolundaki yaptığı bir başka apartmanda da şikayetler sonucu kolon güçlendirmesi yaptığı ortaya çıktı. Konya Valisi Ahmet Kayhan, mimar Ali Vedat Kaya'nın arandığını bildirdi.

EV VE BÜRO KAPALI

Müteahhit Ali Vedat Kaya ile kardeşi Sedat Kaya'nın ortak işlettiği mimarlık bürosunun, yıkılan Zümrüt Apartmanı'na 200 metre mesafede bulunduğu belirlendi. Sedat Kaya'nın yaptığı Doktorlar Sitesi'nin 6'ncı katındaki Vedat Kaya'nın evi ile binanın yan girişindeki bürosunun kapalı olduğu görüldü. Komşuları olaydan sonra Kaya Ailesi'nin ortadan kaybolduğunu; yine aynı binada oturan 4 yakınının da olaydan sonra apartmana gelmedikleri söylediler. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2004 Çarşamba 03:48:58
Güncelleme :4 Şubat 2004 Çarşamba 03:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?