22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Bu düşmanca bir saldırı!

Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, TSK'nın operasyonunu düşmanca saldırı olarak niteledi.

Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Türk Silahlı kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik geniş çaplı hava operasyonunun düşmanca bir saldırı olduğunu söyleyerek, “Uluslararası kuruluşlar saldırıyı kınamalı ve saldırı karşısındaki rahatsızlıklarını dile getirmeli” dedi.

ERBİL(ANKA)-Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, “Bu sadece Irak'ın egemenliğinin ihlali değil, aynı zamanda düşmanca bir saldırı ve uluslararası yasaların çiğnenmesidir. Uluslararası kuruluşlar saldırıyı kınamalıdır” diye konuştu.

Barzani konuşmasında şunları söyledi:

"Bu saldırıdan Amerika Birleşik Devletleri de sorumludur. Çünkü Amerika Irak’ın kara ve hava sahasının korunmasından ve bu ihlalden sorumludur. Her ne bahaneyle olursa olsun ABD’nin Türk askerlerinin durdurulması için siyasi sorumluluk bilinciyle bir tutum sergilemesi gerekiyor” ifadesinde bulundu.

Barzanı açıklamasında “Ülkelerin sınırlarını korumak ve teröre belli bir sınır bırakmak başka ülkelerin egemenliğini ihlal etmekle olmaz” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali mukan IP: 88.228.68.xxx Tarih : 17.12.2007 16:06:23

neçirvan barzani unuttun galiba saddam varken kendini türkiyede kurtardın senin topraklarından gelip benim ülkemde asker öldürecek bizde alkışmı tutacagız senkimsin benim ülkem askeri güçte birçok ülkeyi hap gibi yutar deyil senin gibi bir aşireti yıllardır karnınızı doyurdu bu ülke nankör olmayın