19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bu fotoğrafta hile yok..

Tek vücut 2 kafa

1990 yılında doğan Abigail ve Brittany Hensel kardeşler iki kafaları tek bir bedenin içinde...

Kanları tek dolaşım sisteminde akan kardeşlerin tek karaciğerleri var. Bel altındaki bütün organları da ortak.

Ama her biri ayrı bir kafaya ve omurgaya sahip, ayrı kalpleri ve mideleri var. Düşünceleri, tat alma duyuları, ihtiyaçları normal insanlar gibi.

Anneleri doğdukları anı şöyle anlatıyor: Çok güzellerdi, uzun kara saçları vardı. Ağlıyorlardı. İkisine de birer öpücük kondurdum. Sonra çocuk hastanesine gönderildiler. İkisini de bir daha göremeyeceğimi düşündüm".

İkizleri ayırma zamanı geldiğinde aile bu kararı vermekte çok zorlanmış. Çünkü ikisini ya da tekini kaybetme ihtimalleri varmış. Ve ayırmamaya karar vermişler.

Onlara hiçbir zaman özürlü muamelesi yapmamışlar. İkizler de 18 aylıkken yürümeyi becermişler.

Her bir kız, bir kola ve bir bacağa hükmediyor ve denge, tamamen ikisi arasındaki koordinasyon sayesinde sağlanabiliyor. Ve böylece 19 yaşına kadar gelmişler.

İkizlerden birinin çok hasta, diğerinin gayet iyi olduğu geceler, en zorlu zamanlar.Biri yemek için çok iştahlıyken diğeri yemeğin kokusuna bile dayanamıyormuş bazen.

Ama birisine verilen ilaç ikisine de iyi geliyormuş. Tabii ki yalnız kalma şansları yok. Anne babalarıyla başbaşa konuşmak ya da bir arkadaşlarıyla telefonda özel bir sorun görüşme şansları da yok.

Ancak biri uyuduğunda, diğeri nadiren başkalarıyla dertleşebiliyormuş.







 


 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 20:15:31
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 23:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?