25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bu ilaç neden toplatıldı?

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Türkiye’de de kullanılan Kanada yapımı Hydroxycut adlı ilacın karaciğere zarar verdiğini belirterek toplatma kararı aldı

AMERİKAN Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) vücut geliştirmek için kullanılan Kanada yapımı Hydroxycut isimli ilaç yüzünden bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde bu ilacın toplatılmasına karar verdi. FDA’dan yapılan açıklamada, diyet ve vücut geliştirme amaçlı kullanılan ve Amerika’da yılda 9 milyon adet satılan ilacın karaciğere çok önemli zarar verdiğini ve bu yüzden piyasada bulunan aynı marka 15 ürünü yasakladığını bildirdi. Kanadalı üretici firma da ABD genelindeki ürünlerini geri çağırdı.

ABD’de yılda 9 milyon satıyordu

Hydroxycut, ABD’de yaptığı reklam kampanyalarında kilo vermek isteyenlerin yüzde 90’ının kendi ürünlerini kullandığını ve yılda 9 milyon adet ürün sattıklarını ifade etti. İçinde kimyasal bir madde bulunmayan ve sadece doğal bileşenlerden elde edilen Hydroxycut, FDA’dan onay almadan Amerikan pazarına girmişti. Aynı ilaç Türkiye’de de zayıflama ve vücut geliştirme amaçlı olarak yaygın şekilde kullanılıyor.  

..
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:02:38
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?