18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Antalya'da sahil kesimlerde çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Muğla sahilinde kuvvetli yağış, Kaş ve Anamur arasında fırtına; İzmir, Aydın Manisa ve Balıkesir'de ise metrekareye 20 ile 50 kilogram yağış bekleniyor.

Meteoroloji, Antalya ve Muğla sahil kesimleri için kuvvetli yağış, Kaş ilçesinde ise fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının 20 derece olması beklenen Antalya, şiddetli ve gök gürültülü sağanaklı geçecek. Antalya sahil kesimlerde çok kuvvetli yer yer şiddetli, Muğla sahilinde ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Kaş ile Anamur arasında ise fırtına uyarısında bulunuldu.

Rüzgar güney yönlerden kuvvetli, yağış anında yer yer fırtınamsı şeklinde esecek.

Hava sıcaklığının 14 derece olması beklenen Muğla, Isparta ve Burdur'da ise havanın parçalı bulutlu, kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege'de bazı illerde metrekareye 20 ile 50 kilogram yağış bekleniyor

AA muhabirinin Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli ile Balıkesir'de yaşamı olumsuz etkileyen sağanak, çarşamba öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam edecek. Söz konusu illerde metrekareye 20 ile 50 kilogram yağış beklenirken, çarşamba günü hafifleyerek devam edecek sağanak, perşembe günü bölgeyi terk edecek.

Bölgede, geceden bu yana etkili olan sağanağın ardından yapılan ölçümde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın bulunduğu Gaziemir ilçesinde metrekareye 63,6, Menemen'de 54, Kemalpaşa'da 43, Balıkesir merkezde 58,8, Burhaniye ilçesinde 59, Manisa'da 49, Aydın'ın Didim ilçesinde 42,4, Kuşadası'nda ise 40,4 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Önceki haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için yarına kadar sağanak uyarısında bulundu.

Söz konusu meteorolojik uyarıya göre batı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülen yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Isparta'nın güney çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, yer yer aşırı olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, batı Akdeniz için fırtına uyarısında bulundu. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, batı Akdeniz'de halen güneydoğudan kuvvetli esmekte olan rüzgarın kuvvetini artırarak gece yarısından itibaren doğu ve güneydoğudan saatte 60-75 kilometre hıza ulaşacağı bildirildi. Açıklamada, yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini azaltması beklenen fırtınanın ulaşımda aksamalara sebep olabileceği belirtildi.

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2013 Pazartesi 15:57:17
Güncelleme :26 Kasım 2013 Salı 14:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?