18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bu illerde yaşayanlar dikkat

Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hüküm sürüyor. Kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde vatandaşları ve ilgilileri ani sel, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce(MGM) yapılan değerlendirmeye göre bugün; ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava görülecek. Kuzey ve iç kesimlerinde, aralıklı, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı, akşam saatlerine kadar da Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde toz taşınımı görüleceği ifade ediliyor. MGM, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde vatandaşları ve ilgilileri ani sel, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi konusunda uyardı.

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde sıcaklık mevsim normalleri civarında seyrederken, güney kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL : Parçalı, zamanla çok bulutlu ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(22)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(21)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(26)

ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(28)

ANTALYA: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu(24)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla il genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(17)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(19)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu(27)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik) ile Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Aydın' ın kıyı kesimleri dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Göller Yöresi ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Malatya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

anka
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2012 Pazar 12:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?