24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bu illerde yaşayanlar dikkat!

İzmir, Muğla, Fethiye, Kütahya, Manisa, Eskişehir, Bilecik, Ankara, Bolu ve Kayseri bu gece, Sivas, Niğde ve Kayseri ile Kastamonu, Çorum, Samsun, Ordu ve Rize yarın şiddetli yağış altında.

Türkiye'de hava ılık ancak şiddetli yağmurlar var. Akdeniz'den gelen bol nemli hava yoğun yağış bırakıyor, İstanbul, İzmir ve Ankara'ya kadar düşen yağış miktarı ekim ayı ortalamasını çok geçti.

Dün geceden beri en şiddetli yağmur Bursa'ya yağdı. Kente ortalama 116 kilogram yağmur düştü, bazı yerlerde 160 kilogramı buldu. Bursa'ya yarın sabaha kadar 50 kg daha yağmur düşmesi bekleniyor.

Bu sabaha kadar İstanbul ve Yalova 40, Sakarya Geyve 65, Ankara 35, Ankara Nallıhan 90, Ankara Esenboğa'da 40 kg yağmur aldı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın haberine göre devam eden yağmurlarla bu miktar akşama kadar daha da artacak.

Bu geceye kadar yağmurun şiddetli yağacağı kentler şöyle:

İzmir, Muğla, Fethiye, Kütahya, Manisa ile birlikte tüm Ege, Eskişehir, Bilecik, Ankara, Bolu, Kayseri ve İç Anadolu'nun diğer kentleri.

Bu kentlerde bu baskını tehlikesi var, iki gün içinde ortalama 50 ila 100 kg arasında yağmur düşmesi bekleniyor.

Bu gece Bursa, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul arasında da yağmur sağanaklar şeklinde sürecek, toprak suyu doyduğundan su baskını ve sel tehlikesi daha da arttı.

Yarın yağmurun şiddetli yağacağı bölgeler:

Tüm İç Anadolu, özellikle Sivas, Niğde ve Kayseri boyunca olan kentler, Karadeniz Bölgesi'nin tamamı özellikle Kastamonu, Çorum, Samsun, Ordu ve Rize.


Yarın Marmara ve Ege'de yağmur sağanaklar şeklinde sürecek, Güneydoğu, Akdeniz ve Doğu Anadolu da sağanak yağmurlu.

Hafta sonu yağmurların hızında azalma var ancak Marmara, Ege, iç kesimler ve Karadeniz boyunca devam edecek. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar yine yüksek değerlerde, 20-25 derece civarında ama yağmur daha hafif ve daha az yerde görülecek. İç kesimlerde pastırma yazı yaşanabilir.

NTV
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 14:41:37
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 12:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?