30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bu işte bir 'ters'lik var ama...

Bu adam ne yapıyor dersiniz? Yoksa bu fotoğraf sizce bir photoshop hilesi mi olabilir mi? Hayır hiç biri değil.

Arpaçay Eski Belediye Başkanı Enver Akaya, dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Kars'ın Arpaçay ilçesinde dünyada eşine rastlanmayan bir basın toplantısı düzenlendi. Arpaçay ilçesinde 1999 yılındaki yerel seçimlerde DYP'den Belediye Başkanı seçilen Enver Akkaya, 2004 yılında Arpaçay İlçe ve Köyleri Sulama Birliği'ni kurdu. Akaya, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü'nün ilçedeki sulama tesislerini devrettiği Akkaya'ya, 5 yıl süreyle araç ve gereç yardımı yapılacağı taahhüdünde bulunduğunu ileri sürdü.

DSİ'nin, 3 yıl boyunca taahhüdünü yerine getirerek kanalları temizlediğini, fakat bu yıl yaptıkları talebi "ücret ödenmesi" koşuluyla yerine getireceğini açıkladı. Ancak, araç ve gereci bulunmayan Sulama Birliği, yaklaşık 77 kilometre uzunluğundaki sulama kanallarına dökülen kum ve çakılları temizleyemediğini de belirten Akaya, geliri azalan Sulama Birliği'nin hesaplarına SSK tarafından haciz konulduğunu, işçilerin maaşlarının da 24 ay boyunca ödenemediğini ifade etti.

Hükümetin, milletvekillerinin ve yerel yöneticileri kendilerine engel olduğunu belirten Arpaçay İlçe ve Köyleri Sulama Birliği Başkanı Enver Akkaya, durumu ilginç bir yöntemle protesto etti. Sulama kanalına sırt üstü uzanan Akkaya, gazetecilerden ekrana baş aşağı gelecek şekilde çekim yapmalarını istedi.

Akkaya, "Türkiye'de her şey tersine gittiği için biz de açıklamayı ters yapmaya karar verdik" diyerek, şunları söyledi:

"Bizim işlerimiz de tersine gidiyor. Ters giden sorunlarımız Devlet Su İşleri, SSK, Maliye ve de hükümetin siyasi kararları. DSİ bize binlerce vaatte bulunarak getirip birlikleri kurdurttu. Birliği kurduktan sonra bizlere sahip çıkmadı. Hükümetin yanlış politikaları, doğrudan gelir desteğiyle vatandaşımızı tembelleştirdi. Birlikten önce DSİ döneminde 20 bin dekar şekerpancarı ekilirken, şimdi 700 dekara düştü. Bu da birliğin menfaatlerini ve çıkarlarını etkilemiş oldu, diğer taraftan da vatandaşımıza fiğ, çavdar, yulaf, yonca korunga ektirin size teşvik vereceğiz hesabıyla vatandaşları o tarafa yönlendirdi ve ekicimiz olmadı. Suyumuz çok ama su verenimiz yok. Sulama birliği dar gelirleriyle ve ekonomik sıkıntılarla uğraşıyor.

Kendisini bile finanse edemiyor. Personelimiz 24 aydır maaş alamamaktadır. Bir çoğu kuruma güvenerek kredi kartı kullanmış ancak maaşını alamadığı için icralık olmuştur. 70 bin YTL'lik bir gelirimiz var. Onunla da kanalların bakımı ve tadilatını yapıyoruz. Kanallarımızı temizlemek için iş makinesi gerekiyor. DSİ de para ödemek kaydıyla makine vereceğini açıkladı. Birliğimizin telefon ve faksları bile hacizli. Herkes su derdine düşmüş. Bizde ise, su var ama bunu çiftçilerimize götürürken engel olan bir bürokrasi vardır. Bu da tamamen siyasidir. 6 bin 300 YTL'lik bir şekerpancarı gelirimiz vardı. SSK bize tebligat göndermeden hesabımıza icra koyduruyor. Türkiye'de her şeyin tersine gittiğini düşünüyorum. Böyle giderse biz de böyle tersine gideceğiz"

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 16:55:26
Güncelleme :13 Mayıs 2008 Salı 17:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?