20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bu kadarı akıllara gelmezdi!

İkinci Ergenekon depremi... AKP'yi kapatma davasından tam bir hafta sonra, yine cuma günü şok operasyon yapıldı.

Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek ve eski rektör Kemal Alemdaroğlu sabaha karşı evlerinden alındı...

Ergenekon soruşturmasında şok gözaltı. Gece yarısı 04:00’te eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Cumhuriyet gazetesinin 83 yaşındaki yazarı İlhan Selçuk ve eski rektör Alemdaroğlu gözaltına alındı

Türkiye şokta. Aralarında Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişi, ‘Yasadışı Silahlı Ergenekon Terör Örgütü’nün üye olmak’ iddiasıyla gözaltına alındı. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, gazeteci Adnan Akfırat, Ulusalcı Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Benli ve Perinçek’in koruması Yusuf Beşerik, Yusuf Tuncel, Aykut Tokat, Mahir Güngör ve Aydın Gergin de gözaltında. İfadesi için Kandıra Cezaevi’nde yatan “Kocaeli çetesi” elebaşı Hadi Özcan da adliyeye getirildi.

ANKARA’DAN İSTANBUL’A

Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarıyla başlayan soruşturma, AKP hakkında kapatma iddianamesi hazırlanmasının ardından Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından tekrar gündeme getirilmişti. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün geçtiğimiz günlerde Ankara Sincan Cezaevi’nde Danıştay saldırısı davası sanıkları Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ı sorgulamasıyla tekrar düğmeye basıldı. Geceyarısı 04.00 sıralarında İşçi Partisi, Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal’ın Ankara’daki Genel Merkezi ve İstanbul’daki binalarına eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, Ankara’da bulunan Doğu Perinçek’i gözaltına aldı. Uçakla İstanbul’a getirilen Perinçek’e kelepçe takılmaması dikkat çekti.

HALKI SİLAHLI EYLEME TEŞVİK

Ankara’da bu baskınların düzenlediği saatte Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk da İstanbul’daki evinde gözaltına alındı. Selçuk’un gazetedeki odası ile İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi’nin bulunduğu binalarda aramalar yapıldı. Perinçek’in koruması Yusuf Beşerik’in evinde 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Selçuk, Alemdaroğlu ve Perinçek’e yapılan teknik takip sırasında türban, hükümetin zor durumda kalması ve kapatma davasına ilişkin yorum yaptıkları ileri sürülürken, kaos ve darbeye yönelik konuştukları iddia edildi. Suçlamalar arasında, halkı hükümete karşı silahlı eyleme teşvik etmek ve örgüt üyesi olmaksızın örgüt adına çalışmak da bulunuyor. Aramada bazı kişilerin köken bilgilerine ait belge ve fişlemeler bulunduğu iddia edildi.

KÜÇÜK’LE BAĞLANTI

Ergenekon Operasyonu’nun önemli isimlerden Tuncay Güney, gözaltına alınanların Veli Küçük ile bağlantılı olduklarını öne sürmüştü. Cumhuriyet Gazetesi’nin satın alınması için Ferit İlsever, İlhan Selçuk, Gürbüz Çapan, Kemal Özden ve Ümit Ülgen’in Veli Küçük ile bir araya geldiklerini iddia etmişti. İlsever bu iddiayı 12 Mart’ta yaptığı bir açıklamayla yalanlamıştı. Gürbüz Çapan da Veli Küçük ile bir davette karşılaştıklarını doğrulamış ancak iddiaları yalanlamıştı.

Cumhuriyet

Hesaplaşmaya hazırlıklı olalım

SELÇUK, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Pencere” isimli köşesinde haftanın 6 günü yazdığı yazılarla AKP’yi en ağır eleştiren isimlerden biriydi. Cumhuriyet mitinglerine tam destek veren Selçuk’ın yönetimindeki gazetenin “Cumhuriyetine sahip çık” kampanyası büyük gürültü koparmıştı. Aynı zamanda Cumhuriyet Yayın Kurulu Başkanı olan Selçuk, 12 Mart darbesinde de hapse girerek işkence görmüştü. Selçuk’un dün yayınlanan yazısı da AKP’yi hedef alıyordu: “Gün geçtikçe gelişip yoğunlaşan iletişim teknolojisi bizde neye hizmet ediyor? İslamcılığın (İslam’ın değil) beş şartına. İslamcılar -ılımlısı ve köktencisi- artık ülkeyi, belediyeleri, devleti, her şeyi ele geçirdiklerine inanıyorlar... RTE (Recep Tayyip Erdoğan) yoksa hastalandı mı?.. 14’üncü Louis edasıyla diyor ki:

“- Devlet benim...” RTE 14’üncü Louis gibi ‘devlet benim’ dedikçe Türkiye’nin dengeye girmesi, ortalığın sakinleşmesi ve normalleşmesi olanaksız... Ya RTE anayasaya ve yargıya ‘sokaktaki adam’ gibi saygı gösterecek... Ya da 14’üncü Louis olmadığını RTE’ye anımsatacak ve öğretecek bir hesaplaşmaya hazırlıklı olalım...


Aydınlık

Şerefsizlik talimatı

DOĞU Perinçek’in de Aydınlık Dergisi’ndeki köşesinin hedefi AKP Hükümeti’ydi: “Türkiyemizde ne acıdır ki, şu günlerde şerefsizlik rekorları kırılıyor. Bu durumda kahramanlık rekorları da yoldadır. Millî çaptaki şerefsizliğin karşılığı, millî kahramanlıktır. Şerefsizler, bu milletin evlatlarını kahraman olmaya zorluyor. Olunacaktır! Talimat, Avrupa Parlamento’sundan geliyor. İşte o raporda, “Ergenekon’un üzerine sonuna kadar gidilsin” emri yer alıyor. Kime o talimat, o emir? Şerefsizlik talimatının muhatapları kimlerdir?İktidar sahipleri mi, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanları mı? Gladyo Savcısı rolüne soyunanlar mı, Fethullah sicilliler mi, kim? Vurun orduya, vurun Mehmetçiğe! Koltuk verin Tayyip Erdoğan yönetiminin “reform” programına! İşte Avrupa’dan gelen fermanın özeti bu! Bu fermana boyun eğenin sözlükteki adı nedir? Şerefi olan hükümet, bu Avrupa Parlamentosu Raporu’nu derhal protesto eder; yırtılacak kağıt değerinde olduğunu bütün dünyaya ilan eder; Türk yargısına müdahale edilemeyeceğini açıklar. Hepimiz alkışlarız. Başka bir devletten Türkiye’de ceza soruşturması talimatı almak suçtur. Millî devleti tasfiye etmek, Cumhuriyeti yıkmak büyük suçtur. Büyük suçun üzerine sonuna kadar gidilecektir: Bu da milletin varolma kararı, şerefli yaşama talimatıdır!”


Türban yasağını uygulayan ilk rektör

YÖK Genel Kurulu, 1998 yılının Şubat ayında, “kılık kıyafet genelgesi”ne göre başörtülü öğrencilerin üniversitelere sokulmaması konusunda tüm rektörleri uyarmıştı. Bu uyarının hemen ardından, mart ayında üniversite dekanlarını toplayan İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Genel Kurul kararının hayata geçirilmesini istedi. “Türban yasağını uygulamak için gerekirse bilime ara verin” diyen Alemdaroğlu, gönderdiği yazılı bir talimatla öğretim elemanlarının da kılık kıyafet genelgesine uygun giyinmelerini istedi. 28 Şubat döneminde üniversitelerde kati türban yasağının ilk uygulayıcı rektörü olan Alemdaroğlu, türbanın serbest bırakılması sorusuna şu cevabı verdi: Cehennem olur!


Dünya Ergenekon’u Pamuk ile biliyor

AFP haber ajansı Ergenekon çetesiyle ilgili yeni gözaltıları flaş haber olarak dünyaya duyurdu. Haberde gözaltılar Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk görüntüleriyle birlikte verildi. Pamuk’a ve bazı Kürt siyasetçilere suikast planı da yapan Ergenekon çetesine yönelik operasyonda siyasi bir parti lideri, önemli bir gazeteci, eski bir rektörün gözaltına alındığı belirtildi. AFP Ankara Bürosu’ndan Burak Akıncı, Selçuk, Alemdaroğlu ve Perinçek’in gözaltına alınması haberinin neden Pamuk fotoğrafıyla dünyaya duyurulduğu sorumuza, “Dünya Ergenekon isminden çok bu operasyonu Orhan Pamuk ve siyasi liderlere suikast planlarının ortaya çıkarılması iddiasıyla biliyor. Nobel ödüllü bir yazarla ilgili suikast planı üzerinden anlatıldığında operasyon ilgili gelişmeler okuyucu tarafından daha çabuk anımsanıyor” dedi.

Aranan gazeteci kim?

TESADÜF bu haberle de sınırlı değil. Fehmi Koru’nun Taha Kıvanç takma ismiyle dün yayınlanan köşesinde de, Cumhuriyet gazetesini AKP’yi durdurmaya çalışan basının karargahı olarak nitelendi. Koru: “AK Partililere bir tavsiyem var: Şu günlerde Cumhuriyet gazetesini dikkatle izlemelidirler. Hürriyet ve ya Milliyet, hatta Vatan önemli değil bu süreçte, onlar “Vur kaç ekibi”; karargah (Ergenekon karargahını kastettiğimi sanmayın AK Parti’yi ne olursa olsun durdurmaya çalışan basının karargahı) Cumhuriyet gazetesi...” ifadelerini kullandı.

Ergenekon Davası’nı yakından takip eden Star gazetesinden Şamil Tayyar da, “Ben bu gözaltıları bekliyordum. AK Parti yüzde 47 oy almış yargıya güvenin diyenlerin şimdi neden ayağa kalktığına şaşırıyorum” dedi. Tayyar ilave tutuklamaların olacağını iddia ederek, medyadan tanınan bir ismin de gözaltına alınacağını ifade etti. Gözaltına alınacak olan bu ünlü isim sürekli ekranlarda gördüğümüz bir isim olacak. Kulislerde bu isimlerin Kanaltürk Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan veya Hulki Cevizoğlu olabileceği konuşuluyor.


Ergenekon manifestosu Perinçek’ten

SON operasyonda gözaltına alınan yapının, üniversiteler, MİT ve askeriye içinde güçlü olduğu ileri sürüldü. Ergenekon örgütünün manifestosunun, Doğu Perinçek tarafından hazırlandığı ileri sürüldü Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan kişilerin bilgisayarlarında yapılan incelemelerde, örgütün manifestosu ele geçirilmişti. Doğu Perinçek, ele geçirilen manifesto ile ilgili olarak ‘’Benden etkilenmiş gibi görünüyorlar.Örgütün emrine girmem” demişti.

Selçuk’un gözaltısına itiraza ret

İLHAN Selçuk’un avukatları, müvekkillerinin gözaltına alınmasına itiraz etti. Avukatlar ayrıca Selçuk’un sağlık durumu ile ilgili raporları da Dilekçede, “83 yaşında olan müvekkilimiz hipertansiyonu mevcuttur. Kalp hastasıdır. İlaç kullanarak yaşantısını sürdürebilmektedir” denildi.

Ancak İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazın reddine karar verdi.

Perinçek ve Alemdaroğlu’nun avukatlarının da aynı yöndeki itirazları reddedildi.


Bakanlık 2 müfettiş gönderdi

ADALET Bakanlığı’nın görevlendirdiği iki müfettişin soruşturmayı yürüten savcılık ve Emniyet’te inceleme başlattığı ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı’nın, iki müfettişi Ergenekon operasyonunu yürüten savcılık ve emniyet biriminde inceleme başlatmak üzere görevlendirdiği anlaşıldı. Müfettişlerin, bir hafta, on gündür incelemesinin sürdüğü öğrenilirken, operasyonu soruşturması devam ederken bilgilerin kim veya kimler tarafından basına sızdırıldığını araştırdığı ifade ediliyor.

Üzeyir Garih cinayeti sorulacak

OPERASYONDA tutuklanan İstanbul Üniversitesi Doç. Dr. Ümit Sayın’ın kendisine ait bazı adreslerde yapılan aramada işadamı Üzeyir Garih’in cinayetine ilişkin belgelerin yanı sıra kan örnekleri, DNA testleri ve otopsi raporu gibi dokümanların ele geçirildiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine, Garih cinayeti konusunda inceleme başlatan savcılığın, bu cinayeti işlediği gerekçesiyle müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez’in de ifadesine başvurabileceği belirtilmişti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 09:00:52
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 22:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren IP: 88.244.30.xxx Tarih : 21.03.2008 19:35:34

bir zamanlar ATATÜRK DE samsuna çıkarken amasya tamimini yayınlarken erzurum da kongre yaparken kanunsuz iş yaptı demi arkadaşlar padişaha karşı kanunsuz iş yaptı memleket için herkes elini vijdanına koysun ne çabuk unuttunuz amerika savunma bakanını daha geçen hafta geldi gitti ve arkasından olanlar yaaa işde böyle ahval içinde elbetteki ergenekon tarzı insanlar çıkacaktır leyla zana açıklama yapmış demişki hiç merak etmeyin öcalan bir süre sonra aramızda O ZAMAN ERGENEKON tarzı insanlara neden kızıyoruz sayın perinçek kısa bir süre önce ermeni soykırımı olmamışdır dediği için isviçrede göz altına alınmadımı ŞİMDİ SİZE SORUYORUM KÖTÜMÜ ETMİŞ ERMENİ SOYKIRIMI OLMAMIŞDIR DEDİĞİ İÇİN son sözüm şudurki BU MEMLEKET İÇİN HERKİM ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYORSA GÖNÜLDEN KENDİSİNİ KUTLUYORUM


kerim g. IP: 85.101.6.xxx Tarih : 22.03.2008 10:51:13

noldu ya bugüne kadar hukukun üstünlüğü vardı hatta geçen hafta "üstün hukuk adamı" iktidar partisini ve cumhurbaşkanı dahil 71 akp liyi yok etme davası açmıştıda hukuk işliyordu e şimdi nolduda hukuk devleti kanun devleti oldu hukuk sadece ilhan selçuk gibi APO ya çiçek veren doğu perinçek gibilerini sorgulayıncamı problem oldu...hani hukuk üstündü hani herkes içindi hukuk durun bakalım gözaltına alınanlar neler söyleyecek bekleyin


kadir aksarayli IP: 213.17.63.xxx Tarih : 22.03.2008 15:50:09

Dogru bizlere Tayyip gibi caliskan ,durust ,harami,helali bilen basbakan.Sizlerede baykal gibileri mustahak..Zorunuzami gitti cevrenizden bir iki kişinin goz altina alinmasi.


mesut IP: 88.229.161.xxx Tarih : 22.03.2008 11:22:07

Mecliste resmen teröristleri savunan ve onların yalakası olan parti mensuplarına b ir şey yapamayan kara parti bu memleket için çalışan isviçrede tek başına kara partinin bile olmadığı yerde bu vatanı savunan ve doğruları söyleyen insanlara gözaltı ilke sindiremezsin.Mecliste memleketi parçalama çığlıkları atan partilere sesini çıkaramayan ak parti vatan için canını verecek insanları gözaltılarla yıldırmaya çalışıyor.Tabbiki bu da amerikanın baskılarıyla.utanmadan birde çıkıp biz kimseden hicazet almayız diyorlar.parti başkanı olmadan bile amerikadan hicazet aldı.mecbur dinleyecek sözlerini çünkü oğlunun gemicikleri ve kendileri burada bir şey oldumu oraya sığınacaklar


levent coşkun IP: 88.255.64.xxx Tarih : 21.03.2008 18:30:24

DÜNYA SULTAN SÜLEYMANA KALMADIKİ SİZLERE KALSIN.RÜZGAR EKENDE FIRTINA BİÇER.VATAN SEVER KUVVVETLER BİRLİGİ ADI NE KADARDA GÜZEL AMA İCRAATLARI BİRİLERİNİN ÇIKARINA YA OPERASYON İSMİ ERGENEKON GÖREV YAPAN HERKESİ CANİİ GÖNÜLDEN KUTLARIM. KAPSAMA ALANI DAHİLİNDE KİMLER VARSA HEPSİNİN AYIKLANMASI EN BÜYÜK TEMENNİMDİR.


ismail kahraman IP: 91.21.232.xxx Tarih : 23.03.2008 01:02:55

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başsavcısı görevini yerine getirerek, akapenin kapatılması için hazırladığı savcayı Anayasa Mahkemesine gönderince, yasama ve yürütme gücünü ellerinde bulunduranlar, korkunç bir denetimsizliğe kapıldılar. Ne desek, ne yapsak yollu kara kara düşünmeye başladılar, ama bu süreç, sağlıklı bir duruş sergilemeleri için yeterli değildi! Başlarındaki kişi önce 'durun, korkmuş gibi davranmayın,kimse konuşmasın!' anlamına gelen açıklamalar yaptıysa da suskunluk uzun sürmedi. Yiğitler ağızlarını bir açtılar, sormayın. 'Bu ulus bize %47 oranında oy vermed mi? Biz, istediğimizi yaparız. Yargı da kim oluyormuş?' diyerek ortalığı toza dumana boğdular. Göz gözü göremez oldu nerdeyse. Sonra da bir silkindiler, yav biz ne duruyoruz, İlhan Selçuk denen bilgeyi neyim gözaltına alalım; güç kimin 'uhdesinde' iyice bellesinler de sinsinler, yılsınlar, korksunlar, ağızlarını açamaz olsunlar ki biz de yolumuza devam edelim. Yetti gayrı, heeeyt var mı bize yan bakan? 'deyu deyu' kendilerinden geçtiler. Kultur Bakanı E.Güney ise gülerek 'zamanlama yanlış oldu!' sözünü 'kerhen' ağzından kaçırıverdi. Ben de İlhan Selçuk abimle, Cumhuriyet'imiz vede Cumhuriyet gazetemizle dayanışma içinde olduğumu, yerkürede yaşayan tüm insanlara duyuruyorum! Not: Düşünebildiğim için, susmayı yeğlemedim...Haydi mektubum uğurlar ola, seni 83 yaşındaki İlhan abime verenin iki gözü görür ola!


inegöllü IP: 78.173.162.xxx Tarih : 22.03.2008 15:36:40

burda iyi yada kötü yorum yapan arkadaşlara soruyorum şu an türkiye de recep tayyip erdoğandan daha iyi biri varsa söyleyinde de onu destekleyelim o zaman adam türkiyedeki pislikleri temizlediği için mi hedef oluyor doğu perinçeğin öcalanla yan yana fotoğrafını görmeyenler var hala aramızda


muzaffer çolak IP: 88.241.17.xxx Tarih : 22.03.2008 14:56:45

BU BAHAR TEMİZLİĞİDİR BEYLER HERŞEY KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE İŞLİYOR LÜTFEN HUKUKA SAYGILI OLALIM


y.s.gül IP: 85.102.137.xxx Tarih : 22.03.2008 12:23:31

Şiddet ve nefretle son yapılanları kınıyorum. orhan pamuk ve diğer taşaronlar gibi Türklüğü kötüleseler yerden yere vursalar ödül alırdı bu kişiler işte sizin demokrasiniz işinize gelmeyen kişileri yıldırmak korkutmak ondan sonra özgürlük isteyin herhalde özgürlük sadece akpliler için geçerli buşt abinizin demokrasi anlayışını aynen Türkiyede sizler uyguluyorsunuz. Temiz ellermiş güldürmeyin insanları enayimi sanıyor bu tayyip ellerin birisi (b.k) içindeyken sen devamlı diğer elle uğraş. Kendi imparatorluğunu kurmuşsun kendi tarafındaki pisliklerden koku gelmiyor galiba.


selcuk IP: 85.105.111.xxx Tarih : 22.03.2008 14:07:37

BAZI ARKADAŞLAR UNUTUYOR ORTADA İDDİANAME YOKKİ SUÇUN NE OLDUĞU DAHA BELLİ DEĞİL. SUÇ VARMI ODA BELLİ DEĞİL. SADECE DUYUMLAR VAR. HEM ANLAMADIĞIM VAR KİM KİME NE YAPMIŞ. BİRTEK SOMUT OLAY YOK. DANIŞTAY SALDIRISINI YAPAN ADAM DEDİKİ BEN BUNLARDAN DEĞİLİM. YARGILANDI HAPİSTE. BU ADAMLAR 9AYDIR YATIYOR. NE İDDİANAME NE HAKİM YÜZÜ GÖRDÜLER


selin gunes IP: 86.141.245.xxx Tarih : 21.03.2008 17:09:56

selam ulkemizde bahar temizliyi erken baslamis hayirli olsun turkuyeyi karistiran hangi dusuncede olursa olsun temizlensine baslansin biran once bugune kadar adi kiral olmayan ama kiralara tas cikarircasina emirler veren ve yasiyan insanlarin biran once layik oldugu kotu yasam kosularina baslanmali yani bikerede onlar aglatilsin hep beni aglatiniz aglamaktan goz yaslarimi kurutum


isimsiz IP: 78.182.136.xxx Tarih : 22.03.2008 09:11:20

aslında çoktan beri yapılması gereken temizlemeler devlet kademsinde örümcek agıgibi ördülmüş duvarların artık çözülmesi gerektigine inanıyorum bu tüm herkes için geçerli bu ülkede ne hikmetse hep birileri maşa ile iş halletme peşinde artık o maşalarında senaryo yazarlarınında ortaya çıkması gerektigine inanıyorum


Yaşar Yılmaz IP: 88.224.190.xxx Tarih : 21.03.2008 18:33:30

Türkiye Cumhuriyeti artık hukuk devleti olmaktan çıkarılıyor,kanun devleti haline getiriliyor,saygı duyduğum İlhan Selçuk,Kemal Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek gözaltına alınıyor,bu gelişmelerden utanç ve kaygı duyuyorum,akp'nin emperyallerle elele vererek sahneye koydukları oyun,başarıyla temsil ediliyor.Bu ülkede vatanı sevmek suç oldu bunu anladım vesselam.


TAMER ALKAN IP: 88.250.50.xxx Tarih : 22.03.2008 09:42:40

ne baş örtüsü ne ergenekon nede bır baska olay hiç bir olay türkiyenin faydasına olmamakla beraber türk milletini,devletini ve dıs ülke camiasında bizleri baya kücülten bu gibi olaylara nedense biz millet olarak meraklıyız...ÜLKEMİZİ BÖLMEK VE PARCALAMAK İSTEYEN INSANLARIN GECMİŞLERİNE BAKIN BAKIN KORKMADAN BAKIN OLE BABASI ANASI DANASINA DEIL 3*5 GÖBEK BAKTIGINIZ ZAMAN GORECEKSINIZ GERCEKLERİ... EY TÜRK MİLLETİNİN DEVLET ADAMLARI ÜLKEMİZİ BUHRANA SOKMAYIN PARTI KAPANACAKSA BUNU İKTİDAR DEILKEN YAP..YAPSAN NEOLACAK A PARTISI KAPATILIP ADINI B YAPIP YOLA DEVAM DIYECEK VE ARTI PRİM YAPACAKLAR... KIM NE OLURSA OLSUN VATANA -MILLETE-BAYRAGA-CUMHURIYETE-LAYİKLİĞE VE ATATÜRK'ÜN İLKE VE INKILAPLARINA HEDEF GÖSTEREN-POLİTİKA YAPAN-HANGİ KURUM -SAHIS-PARTİ OLURSA OLSUN TARTIŞMASIZ HUKUK'LA ZAMAN KAYBETMEDEN KATİ AMA KESİN VE CÖZUM OLARAK BERTARAF EDİLMELİDİR... ASKERE MEHMETCİĞE DİL - EL UZATAN DİLİ KESİLMELİ KALKAN EL KIRILMALI..OLE HUKUK LA DETAYA GIRILMEDEN YAPILMALI.... ESKİ PAŞALAR GÖZETIM ALTINA ALINMALI..KIMLIK VE NUFUS BAKIMINDAN BAZEN ZARARLI KOLTUKLARA GETIRILDIKLERINDEN HABERSIZ OLDUKLARI ICIN UYARILMALIDIRLAR..24 SAAT FİİLİ TAKİPLERİ ŞART... BU ÜLKEDE ASKER -POLİS GUVENLIĞE GEREK ASLA YOK HER TÜRK GENCI EVLADI ANASI BABASI DEDESİ DOGDUGU AN POLİS-ASKER DOGAR OYLE ÖLÜRLER... DIŞ GUCLERE UYARIMIZ::VATANIMIZ MILLETIMIZ VE DEVLETIMIZ ICINDE OYNANAN OYUNLARINIZ ASLA BIZI BITIREMES...BU ULKE DEDESIYLE NINESIYLE BEBESIYLE BU BAYRAGA SAHIP CIKAN BIR MILLET IKEN VE SUAN TURK MILLETININ OLMADIGI BIR ULKE GOSTERINKI RAHAT KALASINIZ..TÜRKE OYUN OYNAYIP EKMEGIYLE NAMUSUYLA VATANIYLA BAYRAGIYLA ZAR ATANLARIN BU DUNYADA ASLA YAŞAM HAKKI OLMAZ-OLAMAZ...AMA BIZIMLE DOST BIZIMLE KARDES OLARAK EL SIKISAN KIM OLURSA OLSUN ÇİN-İSRAİL-ABD,VBGİBİ KIM OLURSA OLSUN O ULKEDE BIZDE EN GUZEL SAADET VE MUTLULUĞU YAKALARIZ..VE DUNYA SUPER GUC KARDESLİĞİ KURARIZ..OYUZDEN BIZIMLE OYUNLAR DEIL BIZIMLE VAR OLMA GÜC KURMAYA DAVET EDER TUM DUNYAYA DUYURURUZ.


yusuf IP: 85.110.156.xxx Tarih : 22.03.2008 11:22:22

meraba yorumların bir kısmını okudum bakıyorum ki seçme yorumlar bakalım benim bu yorumum sitede okunacak mı? ben burda ak partiyi yada bir başkasını savunmuyoırum sadece biraz insaflı olmaya davet ediyorum neden bu ergenekon davasında gerçekten bunlara suçlu gözüyle bakmıyorsunuzda direk hükümeti hedef alıyorsunuz unutmayın ki bunlar emniyet mensupları tarafından göz altına alınmıştır.Bunu düşünmeniz temennisiyle hoşçakalın.


Şafak Han IP: 85.110.180.xxx Tarih : 22.03.2008 13:59:09

Yıllardır aynı laf salatalarını duymaktan bıktık!! Memlekette birileri adalet, eşitlik ve özgürlük kılıfı altında gerek gazete köşelerinden gerek miting meydanlarından olmadık hakaretler ettiler bu yüce milletin değerlerine !! Artık oyun bitiyor Ve perde açılmamak üzere kapatılıyor !! Herşeyin bedeli olduğunu unutmamalı bazıları.. Daha mahşer meydanı var.. Fitil fitil gelecek yaptıkları.. 70 milyonun en az %47'si davacı böyle kalemi kurşun olanlardan.. Bir o kadar da MHP'li, SP'li, BBP'li kardeşlerimiz var bizimle aynı safta.. ''Gecenin en karanlık olduğu an, güneşin doğmasına en yakın andır!'' Osmanlı topraklarında OSMAN KANUNU geçer. ORMAN KANUNU değil !!!


duygu IP: 88.240.50.xxx Tarih : 22.03.2008 10:22:15

sevgili eren arkadaşım seni yürekten kutluyorum bu ülkede hala aklı başında insanlar olduğunu bilmek güzel. "VELEVKİ TÜRBAN SİYESİ SİMGE NE OLMUŞ" DİYEREK CUMHURİYET KARŞITLARINI SAVUNAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN NEREDE ACABA ÇOK MERAK EDİYORUM VELEV Kİ İLHAN SELÇUK İNSANLARI HÜKÜMETE KARŞI KIŞKIRTIYOR NE OLMUŞ!!!!GERÇEKLERİN SÖYLENMESİ NİYE BU KADAR ZORLARINA GİDİYOR ANLAMADIK ELEŞTİRİLMEK İSTEMİYORLARSA ELEŞTİRİLECEK İŞLER YAPMASINLAR HÜKÜMET OLARAK AMA DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR BİZİM ÜLKEMİZDE SİZLER GİBİ YÜZSÜZ İNSANLARA DA BÖYLE BAŞBAKAN LAZIM ZATEN.AKP HARIL HARIL KAPATMA DAVASINI DURDURMAYA YÖNELİK ÇALIŞIYOR NEDEN HANİ BU YOLA BEYAZ ÇARŞAFLARLA ÇIKMIŞLARDI KONUŞURKEN MANGALDA KÜL BIRAKMIYORDU KELLE KORKUSUMU SARDI BİRDEN CAN PARA LÜKS TATLI MI GELDİ BİR KEZ DAHA HAPİSHANE YOLLARINI ARŞINLAMAKTAN MI KORKTU VE NEDEN KORKTU SUÇSUZLUĞUNDAN BU KADAR EMİNSE UYANIN DİYCEM AMA ANLAMAYACAKSINIZ