20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bu kez de sel ve fırtına vurdu

SİLOPİ'DE ETKİLİ OLAN FIRTINA NEDENİYLE 2 CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ

Dün 4,6 şiddetindeki depremle sarsılan Şırnak'ın Silopi ilçesini henüz deprem şokunu atlatamadan fırtına ve sel vurdu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde deprem sonrası meydana gelen şiddetli yağmur ve fırtına ilçedeki binlerce dönümlük ekili alana hasar verirken, 2 caminin minaresinin de yıkılmasına sebep oldu. Gök gürlemesi sonucu korkuya kapılarak kalp krizi geçiren kadın ise hayatını kaybetti.

Şırnak'ta meydana gelen 4.6 şiddetindeki depremden 2 saat sonrasında Silopi ilçesinde şiddetli fırtına meydana geldi. Yaklaşık 20 dakika aralıksız yağan dolu nedeniyle ilçe merkezinde birçok yer sular altında kaldı. Gök gürültüsü sesinden dolayı panikleyerek kalp krizi geçiren Emine Sezgin adlı kişi ise hayatını kaybetti. Fırtınanın şiddetli olduğu Silopi ilçesinin Başverimli beldesinde ise Telkabin Köyü Camisi ile Köprübaşı Camisi'nin minareleri rüzgarın etkisi ile yıkıldı. Cemaatin ikindi namazı kıldığı

sırada meydana gelen olayda ölen yada yaralanan olmazken, caminin ortasında ve kenarlarında delikler ve çatlaklar meydana geldi. Bir vatandaşın evinin önüne park ettiği araçta ise maddi hasar meydana geldi. Olayın şokunu yaşayan Nurşide Katılmış, fırtına başladığında araç içerisinde bulunan çocuklarını eve çağırdığını, çocukların eve geldikten kısa bir süre sonra yıkılan minarenin kafa kısmının araca çarptığını söyledi. Olayı anlatan Ferhat Katılmış, annesinin fırtınadan önce kendisini çağırdığını, eve

girdikten kısa bir süre sonra da minarenin aracın üzerine yıkıldığını söyledi. Minarenin yıkıldığı camide ikindi namazını kıldıklarını söyleyen İbrahim Usal adlı vatandaş ise, fırtına sonucu minarenin sola doğru caminin ve bir aracın üzerine yıkıldığını belirtti.

Fırtınada ayrıca binlerce dönümlük ekili araziler ile birlikte, ağaçlar, bazı ahırlar çatısı ile belediyenin belde girişinde bulunan tabelası zarar gördü. Konu hakkında açıklamada bulunan Başverimli Belde Başkanı Sinan Uysal, batıdan doğuya doğru esen şiddetli rüzgarın etkisi ile beldedeki 2 caminin minaresinin yıkıldığını söyledi. Beldede ki tüm bağ ve bahçelerdeki ekili alanların zarar gördüğünü belirten Başkan Uysal, meydana gelen maddi zararın yaklaşık olarak 5 milyon lirayı bulabileceğini kaydetti.

 

Öte yandan, Silopi ilçesine bağlı köylerde yağışlarla birlikte etkili olan fırtına, bir çok evin çatısını uçurdu. Enerji nakil hatlarının da hasar gördüğü ilçede dünden boyuna enerji kesintisi uygulandı. Silopi'de buğday, arpa, mercimek ve pamuk tarlalarında yüzde 90'a varan hasar meydana geldiği açıklandı.

SİLOPİ'DE ETKİLİ OLAN FIRTINA NEDENİYLE 2 CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ
SİLOPİ'DE ETKİLİ OLAN FIRTINA NEDENİYLE 2 CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ
SİLOPİ'DE ETKİLİ OLAN FIRTINA NEDENİYLE 2 CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ
SİLOPİ'DE ETKİLİ OLAN FIRTINA NEDENİYLE 2 CAMİNİN MİNARESİ DEVRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 16:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?