20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bu kez kadınlar kapıştı!

SIK sık kavgalara ev sahipliği yapan TBMM Genel Kurulu bir ilke daha tanık oldu. Hemen her oturumu gerginlik ve tartışmayla geçen TBMM’de kadın milletvekilleri birbirine girdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın birbirlerine fiziki müdahalede bulunduğu kavgayı erkek milletvekilleri önledi. BDP’nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin yapılan görüşmeler BDP ile KCK arasında organik bir bağın olup olmadığı tartışmasına dönüştü.

İçişleri Bakanı Şahin, organik bir bağlantı olduğunu iddia ederek BDP’nin siyaset akademilerinde Öcalan’ın peygamber olarak gösterildiğini ve Zerdüştlüğün aşılandığını söyledi.

ARAYA ERKEKLER GİRDİ

Bu sözlere BDP’lilerin tepkisi sert oldu. Bakan Şahin’in konuşması bittikten sonra BDP’liler “Sensin dinsiz, küfür ediyorsun” diyerek Şahin’in üzerine yürüdü. Bunun üzerine AK Partili milletvekilleri toplu olarak BDP sıralarına yürüdü. Birbirlerini itelemeye başlayan iki partinin milletvekillerini CHP’liler araya girerek sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada AK Partili Ayşenur Bahçekapılı, AK Partili Mustafa Elitaş’la tartışan BDP’li Buldan’ı, ardından da BDP’li Sebahat Tuncel’i itti. Buldan’ın da karşılık vermesi üzerine iki kadın milletvekili birbirinin üstüne yürüdü. İki kadın vekil arasındaki kavganın büyümesini, erkek milletvekilleri önledi. Bahçekapılı’yı sık sık tartıştığı CHP’li Muharrem İnce’nin sakinleştirmeye çalışması dikkat çekti. Kadınların kavgası üzerine toplantıya ara verildi.

GENSORU TALEBİNE RET

Birleşime verilen aranın ardından BDP’li Buldan, Meclis’te kadın şiddeti uygulandığını, Bahçekapılı’nın özür dilemesini ve kınama cezası verilmesini istedi. Bahçekapılı ise Elitaş’a yapılan saldırıyı önlemek için müdahale ettiğini belirtti. Tartışmaların sonunda gensorunun gündeme alınması AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla reddedildi. Bazı CHP’lilerin gündeme alınması konusunda lehte oy kullandığı görüldü.

Habertürk
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 10:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?