27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bu krediyi al, işletmeni yenile

Halkbank, turizm firmalarının tamir, bakım, yenileme, ekipman ve tefriş malzemesi ihtiyaçlarının finansmanı için Turizm İşletmeleri Yenileme Kredisini hizmete sunduğunu açıkladı.

Halkbank, turizm firmaların tamir, bakım, yenileme, ekipman ve tefriş malzemesi ihtiyaçlarının finansmanı için “Turizm İşletmeleri Yenileme Kredisi”ni hizmete sunduğunu açıkladı.

Halkbank’tan yapılan açıklamada, konaklama işletmelerine 9 ay ödemesiz dönem seçeneği ile 48 ay, seyahat acenteleri ve turizm tedarikçisi firmalara ise 24 aya varan vadelerle TL cinsinden kredi kullandırılabileceği bildirildi.
Kredi üst limitinin, firmaların yaptığı fatura karşılığı yenileme tutarına göre belirleneceği, belgelenemeyen masrafların finansmanı için limitin tutarın yüzde 10’u kadar artırılabileceği belirtildi.

Turizm İşletmeleri Yenileme Kredisi’nin geri ödeme planının, yaz ve kış turizmi ayrımı gözetilerek işletmelerin faaliyet döngülerine göre şekillendirileceği bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Sezonda aylık ödeme yapmayı tercih eden işletmelerin ödeme planı sektörün nakit akışının yoğun olduğu Haziran, Temmuz, Ağustos aylarını kapsayacak şekilde düzenleniyor. Nakit akışının olmadığı dönemlerde ödemeler ertelenebiliyor. Dönemsel geri ödeme yapmayı tercih eden firmalara ise 9 ay anapara ödemesiz dönem fırsatı sunuluyor.

Bacasız sanayiye katkı
Turizm İşletmeleri Yenileme Kredisi’nden turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, turistlere yönelik ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren işletmeler ile turizm tedarikçisi firmalar yararlanabiliyor. Kredi, işletmelerin tamir, bakım, yenileme masrafları ile ekipman ve tefriş malzemesi alımlarının finansmanı amacıyla fatura karşılığında kullandırılıyor.”

Aynı açıklamada görüşlerini bildiren Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Turizm İşletmeleri Yenileme Kredisi’nin turizm sektörüne yönelik piyasadaki en uygun koşullu kredi olduğunu belirtti. Kavcıoğlu, şunları söyledi:

“71 yıllık KOBİ bankacılığı deneyimimizle her sektörün özgün koşullarını değerlendiriyor ve ihtiyaçlara çözüm olacak ürünler geliştiriyoruz. Turizm sektörüne yönelik yeni kredimiz de bu çerçevedeki çalışmalarımızdan sadece biri. Amacımız, sektörün nakit akışına uygun tasarlanan bu kredi ürünüyle işletmelerimize destek olmak ve ülkemizin bacasız sanayisi turizmin gelişmesine katkı sağlamak.”
 

AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:54:11
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?