18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bu nasıl 'eşeklik?'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir aracın çarpması sonucu ayakları kırılan eşek, Belediye ekipleri tarafından çöpe atıldıktan sonra öldü!

Önceki gün sabahın erken saatlerinde E-5 Karayolu Viranşehir Devlet Hastanesi karşısında orta refüjle karayolu arasında ayakları kırılmış bir eşeğin olduğunu fark eden bazı vatandaşlar, ilk olarak 110'nu arayarak yardım istedi. Duyarlı vatandaşların tepkisini dikkate almayan 110 ekipleri, vatandaşlara 112'yi aramalarını söylemişti. 112 ekiplerinin doktor göndereceğini, Belediyenin bu konuda yapacağı bir şey olmadığı söylenmesinin ardından Belediye çöp ekipleri olay yerine giderek yaralı eşeği kurtarayım derken adeta işkence yapmıştı.

Yaralı eşek daha sonra Belediye ekipleri tarafından ayaklarından yerde sürüklenerek yol kenarındaki bir boşluğa atılmıştı. Yaralı eşek gazeteciler gittikten sonra çöp arabasına konularak şehir merkezi dışında çöplüğe atılmıştı. Bir gün boyunca yaralı şekilde çöplüğün içinde yaşam savaşı veren yaralı eşek bugün sabah saatlerinde öldü.

Olayla ilgili İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet birimlerini görevlendirerek eşeğin akıbetini öğrenme çalışması başlattı. İlçenin çöplerinin atıldığı bölgeye giden polisler, yaralı eşeğin öldüğünü görünce fotoğraf çekip yetkililere bilgi verdi. Daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğü'nden bir Veteriner hekim ve Belediye personelinden oluşan ekip ölmüş eşeğin cesedinin yanına giderek inceleme yaptılar. Olay yerinden ayrılan ekiplerin ardından Belediye ekiplerinin gönderdiği kepçe ile ölen eşeği gömdüler.

Yaralı iken yardım edilmemesi nedeniyle hayatını kaybeden eşeğe öldükten sonra bu kadar ilgi gösterilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Çöp atık yerinde duran bir vatandaş, "Traktör eşeği getirdi. Ve buraya attı. Burada bir gün kaldı. Sonra üzerine çöp döktüler" dedi.

Bu arada, yaralı eşeğin görüntüleri bazı ulusal kanallarda ve gazetelerde yer almasının ardından hayvan severleri ayağa kaldırdı. Bir gün boyunca yaralı şekilde çöplüğün içinde yaşam savaşı veren eşeğin ölmesi çok kişiyi üzdü.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELCUK GÜNDÜZ IP: 217.224.242.xxx Tarih : 20.01.2010 19:02:44

INSANLARA DEGER VERMEYEN HAYVANLARA HIC DEGER VERMEZ: MEMLEKETTE INSANLIK BITMIS ONLARI BU AYIPLARIDAN DOLAYI KINIYORUM. HAYVANI KIRIK AYAKLARINDAN CEKIP TRAKTÖRE ATTILAR BU NASIL BIR INSANLIK ,ONLARI YÜCE YARADANA HAVALE EDIYORUM VE BUNU YAPANLAR O HAYVANIN CEKTIKLERININ DAHA FAZLASINI CEKSINLER.ONLARLA SÖYLEYECEK DAHA BASKA BIR SÖZ BULAMIYORUM .YUHLAR OLSUN ONLARA